Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tenistka Bartyová po výhre: Podmienky boli dnes naozaj náročné

Domáca austrálska tenistka Ashleigh Bartyová odvracia úder Američanky Madison Keysovej v semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne vo štvrtok 27. januára 2022. Foto: TASR/AP

Bartyová sa stala od roku 1980 prvou tenistkou z hostiteľskej krajiny, ktorá sa prebojovala do finále dvojhry v Melbourne.

Melbourne 27. januára (TASR) - Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová postúpila prvýkrát v kariére do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Svetová jednotka zdolala Američanku Madison Keysovú za hodinu a dve minúty hladko 6:1, 6:3. O svoj tretí grandslamový titul zabojuje 25-ročná Austrálčanka s úspešnejšou z dvojice Danielle Rose Collinsová (USA) - Iga Swiateková (Poľ.).

Najvyššie nasadená hráčka brejkla americkú súperku hneď v prvom geme úvodného setu. Keysová dokázala znížiť na 1:2, no nasledujúce dva gemy stratila a za stavu 1:4 sa jej nepodarilo využiť svoj prvý brejkbal v zápase. Bartyová tak vyhrala úvodný set jednoznačne 6:1. Začiatok druhého bol o niečo vyrovnanejší a za stavu 2:2 mala Keysová ďalšiu šancu na brejk, ktorú však nevyužila a následne stratila podanie. Austrálčanka zápas už pohodlne dotiahla do víťazného konca.

"Podmienky boli dnes naozaj náročné, hralo sa trochu pomalšie, ale snažila som sa prispôsobiť," povedala priamo na kurte Bartyová. "Madison dokáže vziať človeku zápas, ktorý má pevne v rukách. Musela som sa snažiť zostať v hre." Dvadsaťpäťročná tenistka sa stala od roku 1980 prvou hráčkou z hostiteľskej krajiny, ktorá sa prebojovala do finále dvojhry v Melbourne. Naposledy sa to podarilo Wendy Turnbullovej, ktorá pred 42 rokmi podľahla v boji o titul Hane Mandlíkovej 0:6, 5:7. Predchádzajúce dva grandslamové tituly získala súčasná svetová jednotka v roku 2019 na Roland Garros a vlani vo Wimbledone.



ženy - dvojhra - semifinále:



Ashleigh Bartyová (Aus.-1) - Madison Keysová (USA) 6:1, 6:3