Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Benčičová triumfovala v ženskej dvojhre na turnaji Bratislava Open

Na snímke švajčiarska tenistka Belinda Benčičová počas finálového zápasu ženskej dvojhry proti Slovenke Viktórii Kužmovej na tenisovom turnaji Bratislava Open 22. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Svetová osmička získala odmenu 3000 eur a do hodnotenia série Peugeot Tennis Tour 2020 si pripísala 20 bodov.

Bratislava 22. júna (TASR) - Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Bratislava Open. Vo finále ako turnajová jednotka zdolala tretiu nasadenú Slovenku Viktóriu Kužmovú hladko 6:2 a 6:3. Svetová osmička získala odmenu 3000 eur a do hodnotenia série Peugeot Tennis Tour 2020 si pripísala 20 bodov.

Benčičová s Kužmovou často spolu trénujú, prvý vzájomný súťažný zápas však odohrali až v pondelok na antuke Slovana Bratislava. Švajčiarka od úvodných minút napĺňala úlohu papierovej favoritky. Vo štvrtom geme prelomila podanie slovenskej jednotky, po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1 a prvý set získala jasne vo svoj prospech. Benčičová dominovala v dlhších výmenách, dokázala súperku zatlačiť do defenzívy. Kužmová mala problémy s umiestneným podaním Švajčiarky, nevedela sa na returne chytiť.



Na začiatku druhého dejstva Slovenka využila svoj prvý brejkbal a ujala sa vedenia 2:1, no Benčičová v ďalších minútach otočila na 5:2 a suverénne dokráčala k titulu. Švajčiarka si chodila po údery a naplno demonštrovala, prečo patrí do elitnej svetovej desiatky. Celým turnajom prešla bez problémov, keď v štyroch zápasoch nestratila ani jediný set.

ženy - dvojhra - finále:


Belinda Benčičová (Švaj.-1) - Viktória Kužmová (SR-3) 6:2, 6:3


ženy - štvorhra - finále:


Belinda Benčičová, Anika Jašková (Švaj./SR) - Viktória Kužmová, Katarína Kužmová (SR) 6:2, 6:1


Na snímke švajčiarska tenistka Belinda Benčičová pózuje s trofejou po víťazstve nad Slovenkou Viktóriou Kužmovou vo finále ženskej dvojhry na tenisovom turnaji Bratislava Open 22. júna 2020 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann


"Každá cenná trofej je krásna. Som veľmi rada, že som si takto mohla zahrať v Bratislave. Boli to kvalitné zápasy. S Viki to býva na tréningoch veľmi tesné. Hrá rýchlo, dobre servuje. Dôležité bolo prežiť prvé dve lopty a skúsiť sa dostať do výmeny," uviedla Švajčiarka so slovenskými koreňmi, ktorú potešilo, že na finálový zápas prišlo veľa divákov. "Bolo príjemné, že ma prišli takto povzbudiť. Ľudia na Slovensku ma berú ako svoju, čo ma veľmi teší. Dúfam, že si dnešný zápas užili."

Kužmová nastúpila na finále s cieľom podať čo najlepší výkon, no favoritke dokázala vzdorovať iba v úvode setov. "Belinda hrala naozaj veľmi dobre. Keď je v takejto forme, ťažko sa dá s tým niečo urobiť. Servis mi dnes až tak nešiel, čo sa podpísalo pod konečný výsledok. Potešila ma početná divácka kulisa. Všetkým sa nám hra lepšie, keď sú v hľadisku diváci," zdôraznila odchovankyňa košického tenisu.