Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Griekspoor sa stal víťazom challengru Kooperativa Bratislava Open

Holandský tenista Tallon Griekspoor odvracia úder Argentínčana Sebastiána Báeza počas finále dvojhry mužov na challengri Kooperativa Bratislava Open 13. júna 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vo finále zvíťazil ako nasadená päťka nad Argentínčanom Sebastianom Baezom 7:6 (6), 6:3 a získal štvrtý titul na ATP Challenger Tour, druhý v tomto roku.

Bratislava 13. júna (TASR) - Holandský tenista Tallon Griekspoor sa stal víťazom dvojhry na challengri Kooperativa Bratislava Open. Vo finále zvíťazil ako nasadená päťka nad Argentínčanom Sebastianom Baezom 7:6 (6), 6:3 a získal štvrtý titul na ATP Challenger Tour, druhý v tomto roku. V máji nenašiel premožiteľa v Prahe.

Griekspoor je prvým holandským šampiónom najväčšieho slovenského mužského antukového challengru. Vo finále, ktoré poznačil silný vietor, ťažil z kvalitného podania. Prvý set získal vo svoj prospech v tajbrejku. O osude druhého dejstva rozhodol brejk v siedmom geme. Griekspoor získal prémiu 9200 eur pred zdanením, do rebríčka ATP Entry si pripísal 90 bodov.
Holandský tenista Tallon Griekspoor podáva proti Argentínčanovi Sebastiánovi Báezovi počas finále dvojhry mužov na challengri Kooperativa Bratislava Open 13. júna 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian

"Počas celého týždňa som v Bratislave podával kvalitné výkony, zvládol som ťažké zápasy vrátane semifinálového proti domácemu Martinovi Kližanovi. Bol to skvelý turnaj v krásnom počasí, fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru. Chcel by som sa poďakovať môjmu trénerovi, ktorý ma tu sprevádzal. Sebastianovi blahoželám k finálovej účasti a do ďalšieho priebehu sezóny mu želám len to najlepšie," uviedol Holanďan po prevzatí cennej trofeje.

dvojhra - finále:


Tallon Griekspoor (Hol.) - Sebastian Baez (Arg.) 7:6 (6), 6:3