Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Nadal vyhral desiatykrát turnaj v Ríme, vo finále zdolal Djokoviča

Španielsky tenista Rafael Nadal pózuje s trofejou po víťazstve nad Srbom Novakom Djokovičom vo finále mužskej dvojhry na turnaji ATP v Ríme 16. mája 2021. Foto: TASR/AP

Druhý nasadený Nadal zároveň vyrovnal rekord svojho finálového súpera v počte titulov z turnajov ATP Masters 1000, obaja ich majú na konte 36.

Rím 16. mája (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal dosiahol jubilejný desiaty triumf na turnaji ATP v Ríme. V nedeľňajšom finále zdolal lídra svetového rebríčka Novaka Djokoviča zo Srbska v troch setoch 7:5, 1:6 a 6:3 za 2 hodiny a 49 minút.

Druhý nasadený Nadal zároveň vyrovnal rekord svojho finálového súpera v počte titulov z turnajov ATP Masters 1000, obaja ich majú na konte 36. Djokovičovi sa nepodarilo obhájiť vlaňajší triumf na podujatí Italian Open, stále vedie vo vzájomnej bilancii s Nadalom, no už len o jediný duel 29:28.

"Je to úžasné, túto trofej mám v rukách desiatykrát, niečo, čo sa ani nedá predstaviť. Pamätám si, ako som tu v Ríme prvýkrát zvíťazil v roku 2005 proti Guillermovi Coriovi, zápas trval päť hodín. Naozaj som veľmi chcel tento titul. Je jeden z najdôležitejších v mojej kariére. Aspoň desaťkrát som už vyhral v Monte Carlo, Barcelone i na Roland Garros a chcel som to dosiahnuť aj tu," uviedol tridsaťštyriročný Nadal.

Španielsky tenista Rafael Nadal (vpravo) pózuje s trofejou po víťazstve nad Srbom Novakom Djokovičom (vľavo) vo finále mužskej dvojhry na turnaji ATP v Ríme 16. mája 2021.
Foto: TASR/AP


"Neexistuje väčšia výzva, ako hrať vo finále proti Rafovi. Boli to tri hodiny vysokokvalitného tenisu. Som sklamaný, že som nevyhral, ale ak budem hrať tak ako včera a dnes, myslím, že mám dobrú šancu na Roland Garros," uviedol Djokovič, ktorý vyhral v Ríme päťkrát.

Grand Slam v Paríži odštartuje 30. mája.

dvojhra - finále:


Rafael Nadal (Šp.-2) - Novak Djokovič (Srb.-1) 7:5, 1:6, 6:3