Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Polášek ukončil spoluprácu s Dodigom, bude hrať s Peersom

Slovensko-chorvátska dvojica Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Polášek s Dodigom vytvorili deblovú dvojicu v júni 2019 a už o mesiac neskôr slávili prvý spoločný úspech, keď postúpili do semifinále Wimbledonu.

Bratislava 30. júla (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek ukončil spoluprácu s Chorvátom Ivanom Dodigom, s ktorým vo februári triumfoval na grandslamovom Australian Open. Obaja hráči potvrdili rozchod prostredníctvom instagramu. Podľa portálu sportnet.sme.sk bude novým deblovým partnerom Poláška John Peers, po boku Austrálčana by mal odohrať najbližšie turnaje.



Polášek s Dodigom vytvorili deblovú dvojicu v júni 2019 a už o mesiac neskôr slávili prvý spoločný úspech, keď postúpili do semifinále Wimbledonu. Vďaka zisku titulov na prestížnom podujatí Masters 1000 v Cincinnati i v Pekingu si vybojovali účasť na turnaji majstrov v Londýne. Polášek sa prvýkrát v kariére prepracoval do elitnej svetovej deblovej desiatky.

Po vlaňajšej sezóne poznačenej pandémiou koronavírusu a zdravotnými problémami odštartovali Polášek s Dodigom tento rok vo veľkom štýle. Vo februári získali titul na Australian Open v Melbourne. Polášek sa stal vôbec prvým slovenským mužom v ére samostatnosti, ktorý vybojoval grandslamovú trofej. Na Roland Garros i vo Wimbledone sa slovensko-chorvátskemu tandemu nedarilo podľa predstáv a počas olympijského turnaja v Tokiu sa dohodli, že sa ich cesty rozídu. "Ivan, ďakujem ti za spoluprácu a za úspechy, ktoré sme spoločne dosiahli. Prajem ti všetko najlepšie a aby si v Tokiu získal olympijské zlato," napísal Polášek na instagrame.