Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nadal postúpil do finále, Zverev si vyvrtol členok a skrečoval

Nemec Alexander Zverevi v piatok 3. júna 2022 počas semifinálového zápasu proti Španielovi Rafaelovi Nadalovi na tenisovom turnaji French Open na štadióne Roland Garros vo Francúzsku. Foto: TASR/AP

Nadal bude v nedeľu od 15.00 h bojovať o 14. titul z parížskej antuky, rekordný 22. grandslamový.

Paríž 3. júna (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal postúpil do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Jeho semifinálový súper Nemec Alexander Zverev si za stavu 6:7 (8), 6:6 vyvrtol členok a zápas skrečoval. Z kurtu ho odviezli na vozíčku. Po krátkej pauze sa vrátil na dvorec o barlách, podal Nadalovi ruku a empajrovému rozhodcovi povedal, že nemôže pokračovať v zápase.

Nadal bude v nedeľu od 15.00 h bojovať o 14. titul z parížskej antuky, rekordný 22. grandslamový. Jeho finálovým súperom bude víťaz duelu medzi ôsmym nasadeným Nórom Casperom Ruudom a dvadsiatkou "pavúka" Chorvátom Marinom Čiličom. Nadal má vo finálových dueloch na dvorci Philippa Chatriera zatiaľ stopercentnú bilanciu 13:0.

Zverevovi vyšiel úvod zápasu, keď v prvom geme prelomil podanie Španiela a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. Nadal však postupne začal mať navrch vo výmenách, otočil z 2:4 na 5:4 a v desiatom geme mal k dispozícii tri brejkbaly. Zverev ich odvrátil a vynútil si tajbrejk, v ktorom mal za stavu 6:2 štyri setbaly. Nadal však predviedol skvelý obrat, set zakončil ukážkovým forhendovým obhodením.

V druhom sete obaja hráči trikrát stratili servis a všetko smerovalo k ďalšiemu tajbrejku. Za stavu 5:6 a 30:40 si však Zverev pri pokuse dobehnúť loptičku vyvrtol členok, spadol na antuku a začal kričať od bolesti. Nemec nebol schopný pokračovať v zápase. "Je mi Alexandra veľmi ľúto. Chcel som, aby sa zápas skončil po premenenom mečbale, nie takýmto spôsobom. Bolo psychicky náročné vidieť ho zvíjať sa od bolesti a kričať. Je to skvelý hráč, už dlho sa usiluje o grandslamový titul. Pre mňa je postup do ďalšieho parížskeho finále splnený sen," uviedol Nadal v prvom pozápasovom interview.



muži - dvojhra - semifinále:


Rafael Nadal (Šp.-5) - Alexander Zverev (Nem.-3) 7:6 (8), 6:6 - skreč