Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Sakkariová vyradila vo štvrťfinále obhajkyňu Swiatekovú

Na snímke grécka tenistka Maria Sakkariová vo štvrťfinále dvojhry proti Poľke Ige Swiatekovej na grandslamovom turnaji Roland Garos v Paríži 9. júna 2021. Foto: TASR/AP

Do štvrťfinále dvojhry zdolala obhajkyňu titulu Poľku Igu Swiatekovú 6:4, 6:4 za 1:31 h.

Paríž 9. júna (TASR) - Grécka tenistka Maria Sakkariová sa postarala o prekvapenie na grandslamovom turnaji Roland Garros, keď vo štvrťfinále dvojhry zdolala obhajkyňu titulu Poľku Igu Swiatekovú 6:4, 6:4 za 1:31 h.

Nasadená hráčka číslo sedemnásť sa v semifinále stretne s 25-ročnou rovesníčkou Barborou Krejčíkovou, ktorá sa rovnako prvýkrát v kariére prebojovala medzi štyri najlepšie hráčky na niektorom z grandslamových turnajov. Nenasadená Češka si po kvalitnom výkone poradila v prvom stredajšom štvrťfinále s Američankou Cori Gauffovou 7:6 (6), 6:3. Zápas trval 1:54 h.

Swiatekovej sa už v druhom geme podarilo prelomiť podanie súperky, lenže v ďalšom priebehu začala kopiť nevynútené chyby a jej súperka sa chytila. Sakkariová ťažila z agresívnej celodvorcovej hry a aktivita jej priniesla dva brejky, vďaka ktorým vyhrala prvý set 6:4. V druhom viedla 2:0, keď si jej súperka vyžiadala medical time-out. Obrat sa nekonal, Sakkariová si udržala koncentráciu a triumfovala opäť 6:4. Grécka tenistka bola až dosiaľ v rámci turnajov veľkej štvorky maximálne vo 4. kole a to dvakrát vlani - na Australian Open a US Open.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:



Maria Sakkariová (Gr.-17) - Iga Swiateková (Poľ.-8) 6:4, 6:4