Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kučová postúpila do 2. kola dvojhry

Kristína Kučová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pri premiére v hlavnej súťaži v New Yorku v roku 2016 stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

New York 30. augusta (TASR) – Slovenská tenistka Kristína Kučová sa prvýkrát v kariére prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole v pozícii „lucky loserky" vyradila domácu Američanku Ann Liovú 7:5, 6:1. Jej ďalšou súperkou bude víťazka duelu medzi nasadenou dvanástkou Rumunkou Simonou Halepovou a Taliankou Camilou Giorgiovou.

Kučovej vyšiel úvod stretnutia s Liovou, 67. hráčkou sveta a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Američanka však otočila na 5:3 a v desiatom geme mala pri podaní Kučovej setbal. Slovenka vyrovnala na 5:5, následne získala aj ďalšie dva gemy a prvý set sa stal napokon jej korisťou. V druhom dejstve už Kučová na dvorci dominovala. Liovej odskočila na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Pri premiére v hlavnej súťaži v New Yorku v roku 2016 stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

„Myslím si, že o celom zápase s Liovou rozhodol prvý set. Keď som za stavu 4:5 odvrátila súperkin setbal, už som sa na kurte cítila lepšie a viac-menej som dominovala. Som neskutočne šťastná, o to viac, že som dostala druhú šancu a využila som ju. US Open je moja srdcovka, v roku 2007 som v New Yorku vyhrala dvojhru junioriek. Halepová je určite moja najobľúbenejšia tenistka. Budem bojovať o každú loptičku," uviedla pre TASR mladšia zo sestier Kučových.

Halepová pre zranenie neštartovala na Roland Garros ani vo Wimbledone, proti Giorgiovej sa však prezentovala vo veľmi dobrom svetle. Bývalá svetová jednotka excelovala na podaní, v dôležitých momentoch si dokázala pomôcť esami. V druhom sete si síce skomplikovala situáciu a za stavu 6:5 prišla o servis, no v tajbrejku mala navrch, keď profitovala s nevynútených chýb Talianky.

„Teší ma, že som prešla cez veľmi náročnú súperku. Camila vyhrala prestížny turnaj v Montreale, na prvé kolo to bol veľmi ťažký žreb," uviedla v prvom pozápasovom interview s bývalým švédskym tenistom Matsom Wilanderom.

Ženy - dvojhra -. 1. kolo:

Kristína KUČOVÁ (SR) - Ann Liová (USA) 7:5, 6:1
Simona Halepová (Rum.-12) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:4, 7:6 (3)