Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Tiafoe vyradil v 1. kole Wimbledonu nasadenú trojku Tsitsipasa

Frances Tiafoe počas zápasu prvého kola Wimbledonu so Stefanosom Tsitsipasom, 28. júna 2021. Foto: TASR/AP

Tsitsipas doplatil aj na to, že nedokázal využiť ani jediný brejkbal.

Londýn 28. júna (TASR) - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa s grandslamovým turnajom vo Wimbledone rozlúčil hneď v 1. kole dvojhry. Finalista Roland Garros prehral v pozícii nasadenej trojky s Američanom Francesom Tiafoeom 4:6, 4:6, 3:6.

Aj pred dvoma rokmi stroskotal Grék hneď na úvodnej prekážke, keď neprešiel cez Taliana Thomasa Fabbiana. Vlani sa turnaj neuskutočnil pre pandémiu koronavírusu. Tristipas opäť demonštroval, že tráva nie je jeho obľúbený povrch. Mal problémy s prechodom na sieť, v dôležitých momentoch robil priveľa nevynútených chýb. Tiafoe hral aktívne, výborne returnoval a dokázal zahrať víťazné údery aj z náročných pozícií. Tsitsipas doplatil aj na to, že nedokázal využiť ani jediný brejkbal.

Tiafoe dosiahol prvé víťazstvo nad hráčom z elitnej svetovej päťky, v predchádzajúcich jedenástich dueloch ťahal za kratší koniec. „Víťazstvo nad Stefanosom si veľmi cením. Je výnimočný hráč, ktorý ešte dokáže veľké veci. Som presvedčený, že vyhrá mnoho grandslamových titulov," uviedol Američan.

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Frances Tiafoe (USA) - Stefanos Tsitsipas (Gréc.-3) 6:4, 6:4, 6:3