Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nadal odstúpil z turnaja vo Wimbledone, Kyrgios tak postúpil do finále

Španielsky tenista Rafael Nadal počas tlačovej konferencie na grandslamovom tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne 7. júla 2022, na ktorej oznámil, že pre zranenie odstupuje z turnaja. Španielsky tenista Rafael Nadal pre zranenie brušného svalstva odstúpil z grandslamového turnaja vo Wimbledone. Foto: TASR/AP

Dnešné lekárske vyšetrenie ukázalo, že tam mám sedemmilimetrovú trhlinu, uviedol na štvrtkovej večernej tlačovej konferencii Nadal, ktorý tak stratil šancu získať v tomto roku kalendárny Grand Slam.

Wimbledon 7. júla (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal pre zranenie brušného svalstva odstúpil z grandslamového turnaja vo Wimbledone. Austrálčan Nick Kyrgios tak bez boja postúpil do finále dvojhry. V nedeľu v ňom nastúpi proti víťazovi duelu medzi najvyššie nasadeným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom a domácim Britom Cameronom Norriem. Informovala o tom agentúra AFP.

"Zranenie brušného svalstva mi neumožní nastúpiť na piatkové semifinále proti Nickovi Kyrgiosovi. Všetci ste videli, že štvrťfinálový duel proti Taylorovi Fritzovi som dohral v bolestiach. Dnešné lekárske vyšetrenie ukázalo, že tam mám sedemmilimetrovú trhlinu," uviedol na štvrtkovej večernej tlačovej konferencii Nadal, ktorý tak stratil šancu získať v tomto roku kalendárny Grand Slam. Španiel nenašiel premožiteľa na Australian Open ani na Roland Garros a na konte má rekordných 22 grandslamových singlových titulov.

Nadal tvrdí, že rozhodnutie nepokračovať na turnaji sa nerodilo ľahko. "Celý deň som premýšľal, či odstúpiť z turnaja alebo to skúsiť. Napokon som však dospel k záveru, že by nemalo zmysel odohrať semifinále v bolestiach. Nemal by som reálnu šancu vyhrať zápas. Ak by som nastúpil, môj zdravotný stav by sa mohol ešte zhoršiť. Zranenie by mohlo ohroziť moju ďalšiu kariéru."

Podľa slov Španiela bolesti v oblasti brušného svalstva začal pociťovať už počas prvého wimbledonského týždňa: "Postupne sa to zhoršovalo a vyvrcholilo to v dueli s Fritzom. Teraz budem tri alebo štyri týždne nútene pauzovať. Dúfam, že sa stihnem pripraviť na US Open. Bolo by frustrujúce, ak by zranenie výrazne zasiahlo do môjho turnajového kalendára a nemohol by som hrať dva alebo tri mesiace."