Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Briti neplánujú uvoľniť opatrenia pre zahraničných fanúšikov na ME2020

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V anglickom Wembley sa uskutočnia dva osemfinálové duely, oba semifinálové zápasy a finále. Veľká Británia má v súčasnosti spomedzi usporiadateľských krajín najprísnejšie pravidlá.

Londýn 5. júna (TASR) – Britská vláda neplánuje pred vyraďovacou časťou futbalových majstrovstiev Európy uvoľniť protiepidemické opatrenia pre zahraničných fanúšikov. Informovala o tom agentúra dpa.

"Držitelia vstupeniek z kontinentu sa budú môcť zúčastniť na zápasoch, no budú musieť splniť všetky požiadavky spojené s cestovaním z ich krajín vrátane testovania a povinnej karantény. Žiadne výnimky pre nich neplánujeme," informovala britská vláda vo svojom vyhlásení.

Riaditeľ turnaja Martin Kallen však verí, že rokovania organizátorov a Európskej futbalovej únie s britskou vládou napokon prinesú ovocie: “Pracujeme na tom, aby bolo EURO jedinečným zážitkom. Fanúšikom preto s predstihom poskytujeme všetky dôležité informácie o cestovaní. Situáciu budeme naďalej sledovať, a to aj počas turnaja."

V anglickom Wembley sa uskutočnia dva osemfinálové duely, oba semifinálové zápasy a finále. Veľká Británia má v súčasnosti spomedzi usporiadateľských krajín najprísnejšie pravidlá. Po príchode do krajiny z rizikových krajín musia fanúšikovia absolvovať až 10-dňovú karanténu. Podľa najnovších informácii Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky si ju cestovatelia zo Slovenska môžu skrátiť absolvovaním PCR testu u súkromného poskytovateľa po ukončení 5. dňa.