Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Britské médiá:Požiadavky Glazerovcov odďaľujú predaj Manchestru United

Hráči Manchesteru United oslavujú s trofejou po tom, ako vyhrali vo finále anglického Ligového pohára Manchester United - Newcastle United 2:0 v Londýne 26. februára 2023. Foto: TASR/AP

Manchester United momentálne figuruje v tabuľke Premier League na treťom mieste. V hre je stále na medzinárodnej scéne, v play off o osemfinále Európskej ligy vyradil Barcelonu.

Londýn 1. marca (TASR) - Predaj anglického futbalového klubu Manchestru United by sa mohol odložiť až do mája. Súčasní majitelia, rodina Glazerovcov podľa britských médií údajne čaká na lepšiu ponuku.

Denník Daily Mail tento týždeň uviedol, že Glazerovci chcú predať United za najmenej šesť miliárd libier. Prvé ponuky, ktoré dali katarské konzorcium vedené šejkom Jassimom Bin Hamadom a britský miliardár Jim Ratcliffe za spoločnosť Ineos, boli v hodnote 4,5 miliardy libier. Podľa médií to môže znamenať, že klub, ktorý v nedeľu získal prvú trofej (Ligový pohár) za uplynulých šesť rokov, nezmení do mája svojho majiteľa.

Medzi šiestimi súrodencami Glazerovcami panujú nezhody, každý z nich má na prevzatie klubu iným majiteľom vlastný názor, ale o predaji naďalej vážne uvažuje celá rodina. Cena vo výške 6 miliárd by prekonala rekordnú čiastku pri predaji futbalového klubu. Tú zaplatilo konzorcium vedené spolumajiteľom LA Dodgers Toddom Boehlym a súkromnou investičnou spoločnosťou Clearlake Capital minulý rok za FC Chelsea. "Zdá sa, že žiadna strana nedala ponuku v hodnote šesť miliárd libier, ktorú za klub požadujú súčasní majitelia," povedal podľa agentúry AFP Russ Mould, investičný riaditeľ maklérskej spoločnosti AJ Bell.

Manchester United momentálne figuruje v tabuľke Premier League na treťom mieste. V hre je stále na medzinárodnej scéne, v play off o osemfinále Európskej ligy vyradil Barcelonu. Mužstvo trénera Erika ten Haga pred tromi dňami vo finále Ligového pohára vo Wembley zdolalo Newcastle United 2:0 po presnom zásahu Casemira a vlastnom góle Svena Botmana.