Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

MÁME BRONZ: Demjén-Pešková získala medailu v puške na 50 m

Na snímke slovenská reprezentantka v streľbe Daniela Demjén-Pešková. Foto: TASR - Martin Baumann

Na 52. svetovom šampionáte získala 34-ročná Demjén-Pešková po striebre Vargu druhý cenný kov pre Slovensko.

Čchangwon 5. septembra (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Daniela Demjén-Pešková získala bronzovú medailu v disciplíne puška v ľahu na 50 metrov 60 rán na MS v juhokórejskom Čchangwone. Titul majsterky sveta si vystrieľala Britka Seonaid McIntoshová, druhá skončila Isabella Straubová z Nemecka.

Na 52. svetovom šampionáte získala 34-ročná Demjén-Pešková po striebre Vargu druhý cenný kov pre Slovensko. V tesnom súboji o titul ju delilo od zlata iba 0,6 bodu, na striebornú pozíciu jej chýbalo 0,4 b.

"Som šťastná, že sa mi podarilo získať prvú individuálnu seniorskú medailu. Beriem to ako zadosťučinenie, keďže byť matkou dvoch detí a vrcholovou športovkyňou je veľmi náročné. O to viac ma teší, že moja drina, odriekanie si a odchody od rodiny sa pretavili do tohto krásneho výsledku. Včera som si vyskúšala podmienky, dnes sa mi to podarilo zúročiť a strieľalo sa mi výborne. V poslednej položke sa otočil vietor a jedno zaváhanie ma stálo zlatú medailu. Do posledného výstrelu som však vôbec nevedela, na ktorom mieste figurujem. O to väčšia bola potom moja radosť. Pred šampionátom som verila v dobrý výsledok, no zároveň som si uvedomovala, že konkurencia je silná a zvíťaziť môže ktokoľvek," uviedla pre TASR Demjén-Pešková.

V mužskej kategórii obsadil Patrik Jány 43. miesto, Zdeněk Čadek bol o štyri priečky za ním a Matej Medveď skončil na 57. pozícii. Majstrom sveta sa stal Dán Steffen Olsen.

Do juniorského 8-členného finále 10 m vzduchová pištoľ sa neprebojovala Martina Maršálková, ktorá obsadila konečné 12. miesto.

V trape žien figurovala po prvom dni kvalifikácie Zuzana Rehák Štefečeková na siedmej pozícii, keď trafila 70 zo 75 terčov. Ďalšia Slovenka Jana Špotáková bola priebežne na 68. priečke (58 terčov). Druhá časť kvalifikácie a finále je na programe vo štvrtok.


výsledky MS:

ženy - puška v ľahu na 50 metrov 60 rán: 1. Seonaid McIntoshová (V.Brit.) 623,9 b, 2. Isabella Straubová (Nem.) 623,7, 3. Daniela DEMJÉN-PEŠKOVÁ 623,3

muži - puška v ľahu na 50 metrov 60 rán: 1. Steffen Olsen (Dán.) 628,2 b, 2. Stian Bogar (Nór.) 627,8, 3. Thomas Mathis (Rak.) 627,1, ..., 43. Patrik JÁNY 620,6, 47. Zdeněk ČADEK 620,1, 57. Matej MEDVEĎ (všetci SR) 616,3