Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Bubka požiadal svetové športové organizácie o pomoc pre utečencov

Sergej Bubka Foto: TASR/AP

Päťdesiatosemročný legendárny žrdkár, ktorý je aj viceprezident Svetovej atletiky (WA), sa rozhodol využiť svoje medzinárodné kontakty na pomoc krajanom a na obranu domoviny.

Paríž 7. marca (TASR) - Prezident Ukrajinského olympijského výboru Sergej Bubka požiadal svetové športové organizácie, aby pomohli zabezpečiť základné potreby pre ukrajinských utečencov. Vyhlásil, že Ukrajina sa ubráni ruskej invázii a že vo vojne zvíťazí.

Päťdesiatosemročný legendárny žrdkár, ktorý je aj viceprezident Svetovej atletiky (WA), sa rozhodol využiť svoje medzinárodné kontakty na pomoc krajanom a na obranu domoviny. "Vyše milióna ľudí, prevažne žien a detí, muselo nútene opustiť svoje domovy. Milióny ľudí stratili živobytie, zdravotnú starostlivosť, jedlo a oblečenie. Nič si so sebou nemohli zobrať. Teraz v prvom rade potrebujú nástroje prvej pomoci, hygienické produkty, detské oblečenie, trvanlivé potraviny a finančnú podporu. Potom môžeme uvažovať o športovom vybavení v utečeneckých táboroch. Deti možno nebudú mať šancu chodiť do školy, ale aspoň by mohli športovať a tráviť voľný čas bez toho, aby museli neustále myslieť na hrôzy života, ktoré ich postihli," citovala z Bubkovho otvoreného listu agentúra AFP.