Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Buček by góly vymenil za výhru: Prehrali sme bitku, ale nie vojnu

Na snímke vpravo Michael Drábek (Nitra) a vľavo Juraj Valach (Slovan) v prvom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 22. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zápasy Nitry so Slovanom sú zväčša bohaté na góly a bolo tomu tak aj v prvom finálovom súboji, v ktorom strelci desaťkrát rozvlnili sieť. S výsledkom však nemohli byť hostia spokojní.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Hokejisti Nitry doplatili v úvodnom zápase finále play off extraligy na nevýrazné prvé dve tretiny a po prehre 4:6 s domácim Slovanom mali pred druhým duelom v Bratislave čo naprávať. Nestačili im ani dva góly Samuela Bučeka, ktorými znížili v tretej časti z 2:5 na 4:5.

"Na začiatku sme mali príliš veľký rešpekt a nehrali sme náš hokej. Nebolo tam nasadenie, chýbalo tomu srdce. Urobili sme individuálne chyby a dostali sme po nich góly. V tých prvých dvoch tretinách to mal Slovan príliš ľahké. Po druhej sme si povedali, že s tým chceme niečo spraviť. Začali sme hrať náš hokej, so srdcom. Zomkli sme sa a boli sme Slovanu viac než vyrovnaným súperom. Bolo tam kopec dobrých momentov, na tomto musíme stavať. Prehrali sme bitku, ale nie vojnu. V sobotu sa sem vrátime a budeme pokračovať v tom, čo sme nastolili v tretej tretine," vyslovil sa po zápase Buček, ktorý potvrdil svoje strelecké kvality. Suverénne najlepší kanonier a najproduktívnejší hráč súťaže má na konte už 53 presných zásahov v tejto sezóne: "Je to super, ale oba góly by som radšej vymenil za výhru. Nedal by som ich bez mojich spoluhráčov, ani bez všetkých ľudí, ktorí robia hokej v Nitre. Verím, že nás v sobotu opäť prídu povzbudiť naši fanúšikovia a že urobia skvelú kulisu. V piatok ich bolo počuť, veľmi nám pomáhali."

Zápasy Nitry so Slovanom sú zväčša bohaté na góly a bolo tomu tak aj v prvom finálovom súboji, v ktorom strelci desaťkrát rozvlnili sieť. S výsledkom však nemohli byť hostia spokojní. "Nemyslím si, že hráme úplne otvorený hokej. Chyby robíme z toho, že nehráme náš hokej a že sa dostávame po tlak. Nepomáhame si vtedy, keď máme. Sme strašne rozlietaní, nehráme pokope. To, čo nás zdobilo celú sezónu, že sme si vedeli na krátko prihrať na tri- či štyrikrát a z toho pekne vyjsť, sme dve tretiny nerobili. Chceli sme všetko ťahať sami a to sa proti takému mužstvu, akým je Slovan, hrať nedá, zvlášť nie vo finále," tvrdil Buček, ktorý na začiatku tretej dvadsaťminútovky svojím presným zásahom vlial hosťom nádej na zvrat. Tí sa napokon postarali ešte o drámu: "Nakopol nás gól z ničoho, išli sme do bránky, keď sa to ku mne odrazilo. Potom sme začali hrať náš hokej. V závere sme mali jednu vyloženú šancu, Jožko Baláž išiel z rohu sám na bránku, ak by to dal, asi by sme hrali predĺženie alebo nájazdy. Ale na keby sa nehrá. Prvé dve tretiny sme urazili kartu, tie nás stáli zápas. V tretej sme sa snažili vrátiť, no myslím si, že už bolo neskoro."
Na snímke hokejisti Slovana, sprava Daniel Gachulinec, Brant Harris a Samuel Takáč sa radujú po strelení druhého gólu v prvom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 22. apríla 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa kapitána Nitry Branislava Mezeia doplatil jeho tím na príliš nevýrazný úvod: "Začali sme ustráchane. Gól, ktorý sme dali, nás nenabudil, neopadol z nás stres. Asi máme mladšie mužstvo... Slovan mal rýchlejší prechod do útoku ako v semifinále Zvolen, hrá to priamočiarejšie. Dal nám góly z predbránkového priestoru. Oni to tam hrajú, vedia si to tam nahodiť spoza bránky, pomotať sa tam, vedia si vytvoriť priestor. Nemôžeme sa na nich iba pozerať. Je to jedna z vecí, v ktorej sa musíme zlepšiť." Jednou z pozitív v hre hostí bola disciplinovanosť, Nitra nemala žiadneho vylúčeného hráča. "Samozrejme, záleží aj na rozhodcoch, aký majú meter. Niekedy za ten istý faul vylúčia, inokedy nie. Ale áno, čo sa týka finále, takto nejako by sa malo pískať," myslí si Mezei.

Hru Nitry oslabila viróza, ktorá pred finále zasiahla mužstvo. Viacerí hráči mali vysoké teploty, no takmer všetci sa stihli dať dokopy tak, aby mohli na prvý zápas so Slovanom nastúpiť. "Trinásť či štrnásť hráčov malo virózu, ja som bol tiež jeden z nich," prezradil Buček. "Hrá sa však play off, ide sa cez bolesť, na krv. Aj keď má niekto horúčku, musí nechať na ľade všetko. Aj keby sme ho ťahali za nohy, alebo tam odpadne, musí hrať, veď je to finále play off. To je niečo špeciálne, čo sa nehrá každý rok. Verím, že si to každý z nás uvedomil, že v sobotu tu bude hrať úplne iné mužstvo a že to zvládneme."