Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Budúcoročné MS v sánkovaní a boboch presunuli do Nemecka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

MS v boboch sa budú konať v termíne 5.-14. februára 2021 v Altenbergu, MS sveta v sánkovaní privíta od 29. do 31. januára Königssee.

Altenberg 15. septembra (TASR) - Majstrovstvá sveta v sánkovaní a v jazde na boboch sa v tejto sezóne nebudú konať v Severnej Amerike, ale v Nemecku. Medzinárodná bobová a skeletonová federácia (IBSF) aj Medzinárodná sánkarská federácia (FIL) rozhodli, že budúci rok Lake Placid z USA, resp. kanadský Whistler nahradia Altenberg a Königssee pre logistické obmedzenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

"Nebolo to ľahké rozhodnutie, to si každý vie predstaviť. No prevažná časť športovcov, ktorí budú na šampionáte súťažiť je z Európy, takže našou stratégiou bolo stráviť čo najkratší čas v karanténe," citovala agentúra DPA slová generálnej sekretárky ISBF Heike Größwangovej. Podľa prezidenta ISBF Iva Ferrianiho dostane Lake Placid zrejme svetový šampionát v roku 2025.

MS v boboch sa budú konať v termíne 5.-14. februára 2021 v Altenbergu, MS sveta v sánkovaní privíta od 29. do 31. januára Königssee. Pôvodne sa šampionát sánkarov mal konať v termíne 5.-7. februára.