Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Budúcotýždňový slalom žien nebude vo Flachau

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v cieli po 2. kole nočného slalomu Svetového pohára žien v rakúskom Flachau 12. januára 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenka Petra Vlhová na prestížnom podujatí triumfovala v rokoch 2019 a 2020, vlani skončila štvrtá.

Flachau 6. januára (TASR) - Nočný slalom Svetového pohára alpských lyžiarok, ktorý je na programe v utorok 11. januára, sa neuskutoční vo Flachau. V rakúskom rezorte je sedemdňová incidencia prípadov ochorenia COVID-19 cez 7600. Slovenka Petra Vlhová na prestížnom podujatí triumfovala v rokoch 2019 a 2020, vlani skončila štvrtá.

Rakúsky lyžiarsky zväz (ÖSV) a Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) hľadajú náhradné dejisko. "Pre veľký počet koronavírusových infekcií sme sa rozhodli zobrať odporúčanie úradov spolkovej krajiny Salzbursko veľmi vážne a vo Flachau sa preteky konať nebudú," citoval zo stanoviska ÖSV portál ORF.

Lyžiarky sa cez víkend 8. a 9. januára predstavia v obrovskom slalome a slalome v Kranjskej Gore. Takisto slovinskí organizátori museli hľadať náhradné dejisko, v Maribore by sa nemohlo súťažiť pre nepriaznivé snehové podmienky.