Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Buffon predĺžil kontrakt s Parmou do roku 2024

Na snímke taliansky brankár Gianluigi Buffon bozkáva trofej Svetového pohára počas futbalového finále medzi medzi Talianskom a Francúzskom na Olympijskom štadióne v Berlíne 9. júla 2006. Foto: Archív TASR

Buffon má na konte 176 reprezentačných štartov a je držiteľ rekordu v počte zápasov v Serie A (657).

Parma 28. februára (TASR) - Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon predĺžil v pondelok kontrakt s klubom Parma Calcio. Štyridsaťštyriročný veterán, ktorý je v mužstve trénera Giuseppeho Iachiniho brankárska jednotka, zotrvá v tíme talianskej Serie B minimálne do roku 2024.

"Gigi je skvelý hráč, jeden z troch najlepších talianskych brankárov a obnovenie zmluvy nás veľmi teší. Jeho vášeň a oddanosť tímu aj mestu sú vidieť neustále," povedal Kyle Krause, prezident Parmy, pre agentúru AFP. Bývalý kapitán talianskej reprezentácie sa vlani po dvoch dekádach vrátil do klubu, v ktorom v roku 1995 odštartoval svoju profesionálnu kariéru.

Buffon má na konte 176 reprezentačných štartov a je držiteľ rekordu v počte zápasov v Serie A (657). S Parmou vyhral v roku 1999 Pohár UEFA a s Talianskom o sedem rokov neskôr majstrovstvá sveta. Väčšinu klubových úspechov si pripísal s Juventusom Turín - desať ligových ligových a päť pohárových trofejí. V jedinej sezóne mimo Apeninského polostrova získal v sezóne 2018/2019 s Parížom St. Germain titul vo francúzskej Ligue 1.