Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Bundesliga: Kolín do baráže, Lewandowski prekonal rekord Müllera

Robert Lewandowski oslavuje gól do siete Augsburgu v Mníchove 22. mája 2021. Foto: TASR/AP

Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov sa presadil pri triumfe 5:2 nad Augsburgom a 41. gólom v sezóne.

Berlín 22. mája (TASR) - Futbalisti 1. FC Kolín s Ondrejom Dudom budú hrať baráž o zotrvanie v najvyššej nemeckej súťaži. V sobotnom záverečnom 34. kole zvíťazili nad FC Schalke 04 tesne 1:0 a vyhli sa priamemu zostupu, ktorý postihol Werder Brémy. Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov sa presadil pri triumfe 5:2 nad Augsburgom a 41. gólom v sezóne prekonal bundesligový rekord Gerda Müllera zo sezóny 1971/1972.

Kolínčania zdolali posledné mužstvo tabuľky vďaka gólu, ktorý v 86. minúte strelil Sebastiaan Bornauw, Duda odohral plnú minutáž. V baráži nastúpi Kolín proti tretiemu tímu druhej najvyššej súťaže, ktorým je pred nedeľným posledným kolom Fürth. Brémy spadli na sedemnáste miesto po domácej prehre s Mönchengladbachom 2:4. Borussia sa napriek víťazstvu nekvalifikovala do play off o Európsku konferenčnú ligu, siedmu pozíciu si udržal Union Berlín zásluhou triumfu nad vicemajstrom RB Lipsko 2:1.

Majstrovský Bayern strelil Augsburgu, za ktorý absolvoval celý duel ďalší slovenský stredopoliar László Bénes, štyri góly už v prvom polčase. Piaty zásah dosiahol poľský kanonier v poslednej minúte riadneho hracieho času a osamostatnil sa ako rekordér v počte strelených gólov v jednej bundesligovej sezóne.