Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Bundesliga zaznamenala v dôsledku pandémie výrazný pokles príjmov

Náhradníci Bayernu Mníchov počas futbalového zápasu nemeckej Bundesligy Union Berlín - Bayern Mníchov v Berlíne 17. mája 2020. Nemecká bundesliga za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení pre pandémiu nového koronavírusu pokračuje od soboty 16. mája, zvyšok sezóny sa dohrá bez divákov. Foto: TASR/AP

Iba príjmy zo vstupeniek klesli takmer o tretinu na 363,5 milióna eur.

Berlín 9. marca (TASR) - Najvyššia nemecká futbalová súťaž zaznamenala v minulej sezóne pokles príjmov o 217 miliónov eur. Podpísala sa pod to najmä záverečná tretina ročníka, keď pre pandémiu koronavírusu museli uzavrieť všetky štadióny. Osemnásť účastníkov bundesligy dosiahlo celkový obrat 3,8 miliardy eur.

Iba príjmy zo vstupeniek klesli takmer o tretinu na 363,5 milióna eur. Vedenie súťaže však upozornilo, že pokles tržieb bude v tejto sezóne ešte výraznejší, keďže sa ročník začal pred prázdnymi tribúnami a vývoj situácie sa nedá predvídať. Navyše, pandémia ovplyvnila aj prestupový trh. "Koronakríza zasiahla celý svet, žiadna oblasť na to nebola pripravená, a teda ani nemecký profesionálny futbal," citovala agentúra DPA riaditeľa riadiaceho orgánu bundesligy DFL Christiana Seiferta.