Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Buran a Chlebová postúpili do finále K1 v kategórii do 23 rokov

Na archívnej snímke Ivana Chlebová. Foto: TASR Pavel Neubauer

V semifinále žien do 23 rokov uspela jediná slovenská zástupkyňa Chlebová, ktorá postúpila do desaťčlenného finále šiestym najlepším výkonom.

České Budějovice 13. augusta (TASR) - Slovensko bude mať na juniorských ME vo vodnom slalome dvojnásobné zastúpenie vo finále K1 v kategórii do 23 rokov. V predpoludňajších semifinálových jazdách v Českých Budějoviciach si medzi mužmi zabezpečil postup Iľja Buran a medzi kajakárkami Ivana Chlebová.

Buran predviedol v semifinále čistú jazdu a skončil ôsmy s mankom 4,79 sekundy na najlepšieho Čecha Jakuba Krejčího. Do finálovej pätnástky sa naopak nedostal Adam Gonšenica, ktorý si pripísal dve trestné sekundy a so stratou 8,40 s obsadil 24. priečku. V semifinále žien do 23 rokov uspela jediná slovenská zástupkyňa Chlebová, ktorá postúpila do desaťčlenného finále šiestym najlepším výkonom. S dvomi trestnými sekundami zaostala za najrýchlejšou Češkou Luciou Nesnídalovou o 4,89 s. Finále mužov je na programe o 12.30 h, finále žien o 13.05.

Semifinále K1 juniorov malo až trojnásobné slovenské zastúpenie. Zo šiesteho miesta sa do finále prebojoval Macúš, časom 85,79 s stratil na suveréna Angela Petruševa z Macedónska 3,97 s. Nasledoval ho Rumanský, ktorý postúpil jedenástym najlepším výkonom (+6,14). Postup unikol Filipovi Stankovi, ktorý skončil s tromi "ťukmi" až na 23. mieste (+14,58). Medzi juniorkami si z trojice Sloveniek vybojovala finálovú miestenku iba Simonidesová. V semifinále sa umiestnila napriek šiestim trestným sekundám na ôsmej priečke, keď za najlepšou Češkou Klárou Kneblovou zaostala o 9,20 s. Ďalšie dve slovenské reprezentantky minuli bránky, zhodne inkasovali 50-sekundové penalizácie a zostali mimo postupových pozícií. Petronela Ižová skončila v 20-člennom štartovom poli na 15. a Laura Stanislavská na 17. mieste.