Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Búrlivák Barton prišiel o kapitánsku pásku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Posledným výčinom hráča bolo jeho zatknutie za výtržnosti pred nočným klubom.

Londýn 25. júna (TASR) - Anglický futbalový klub Queens Park Rangers v pondelok potrestal dištancovaného stredopoliara Joeyho Bartona zbavením kapitánskej pásky a pokutou vo výške šesťtýždňového platu. Posledným výčinom hráča bolo začiatkom júna jeho zatknutie políciou za výtržnosti pred nočným klubom v Liverpoole.

Klub zo západného Londýna na oficiálnom webe zároveň Bartona varoval, že ak bude pokračovať v disciplinárnych prehreškoch, na rad môže prísť vyhadzov. "Klub sa s hráčom dohodol, že v prípade opätovného porušenia disciplíny si vyhradzuje právo ukončiť kontrakt," píše sa v stanovisku účastníka Premier League.

Barton dostal v máji pokutu 75.000 libier a 12-zápasový dištanc po tom, čo ho uznali vinným z násilného správania sa v poslednom zápase minulej sezóny proti Manchestru City. Dvadsaťdeväťročný futbalista uvidel v 54. minúte červenú kartu za to, že udrel lakťom Carlosa Teveza a potom kopol Sergia Agüera. Pri schádzaní z ihriska sa ešte zdanlivo snažil dať "hlavičku" súperovmu obrancovi Vincentovi Kompanymu. "Bolo správne neuponáhľať sa a byť si istý správnym rozhodnutím, ktoré sme, ako veríme, dosiahli. Joeyho správanie sa bolo absolútne neakceptovateľné a s týmto postojom sme oboznámili aj jeho," uviedol generálny riaditeľ QPR Philip Beard.

Barton v dôsledku trestu vynechá tiež predsezónne ázijské turné, ktoré sa uskutoční na budúci mesiac. "Moje správanie sa nebolo v poriadku a akceptujem udelený trest. Ospravedlňujem sa trénerovi, spoluhráčom a samozrejme fanúšikom klubu," skonštatoval bývalý hráč Manchestru City.