Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Burnley posilnil Holanďan Weghorst, s tímom trénoval už v pondelok

Na archívnej snímke z 29. októbra 2021 futbalista Wout Weghorst z Wolfsburgu. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný hráč má na konte 59 gólov v 118 zápasoch Bundesligy, v reprezentačnom drese sa predstavil dvanásťkrát.

Burnley 31. januára (TASR) - Holandský futbalista Wout Weghorst podpísal zmluvu s anglickým klubom FC Burnley. Účastník Premier League, ktorému momentálne patrí v tabuľke posledné miesto, novinku oznámil v pondelok. Za útočníka, s ktorým sa dohodol na tri a pol roka, mal zaplatiť vyše 14 miliónov eur.

"Wout je hráč, ktorého naši skauti už nejaký čas sledujú a myslíme si, že pre Burnley bude prínosom po všetkých stránkach," povedal Sean Dyche, tréner tímu, ktorý na začiatku tohto mesiaca prišiel o novozélandského útočníka Chrisa Wooda. "Jeho angažovanie je ukážkou nášho napredovania, držíme mu palce."

Dvadsaťdeväťročný hráč má na konte 59 gólov v 118 zápasoch Bundesligy, v reprezentačnom drese sa predstavil dvanásťkrát. Do Burnley, ktoré má v prebiehajúcej sezóne na konte len jednu výhru, prichádza z VfL Wolfsburg a už v pondelok ho s novými spoluhráčmi čakal prvý tréning. V zápase sa premiérovo predstaví v sobotu na ihrisku Watfordu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Juraj Kucka.