Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Büyükakcayovej po pozitívnom teste dočasne pozastavili činnosť

Turecká tenistka Cagla Buyukakcayová odvracia loptičku Češke Barbore Záhlavovej - Strýcovej v 1.kole ženskej dvojhry na turnaji ITF Empire Slovak Open 2014 v Trnave v utorok 6. mája 2014. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Tridsaťdvaročná Büyükakcayová prostredníctvom sociálnej siete obvinenie z dopingu poprela a vyhlásila, že o spomínanej látke nikdy nepočula a ani ju nikdy vedome neužila.

Londýn 8. novembra (TASR) - Turecká tenistka Cagla Büyükakcayová má dočasne pozastavenú činnosť. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ju suspendovala po pozitívnom teste na zakázanú látku ractopamin na augustovom turnaji v rumunskom meste Kluž.

Tridsaťdvaročná Büyükakcayová prostredníctvom sociálnej siete obvinenie z dopingu poprela a vyhlásila, že o spomínanej látke nikdy nepočula a ani ju nikdy vedome neužila. Tvrdí, že sa do jej tela mohla dostať cez kontaminované mäso. "Vyšetrovanie pokračuje, finálne rozhodnutie ešte nepadlo. Budem bojovať za dokázanie mojej neviny," uviedla Büyükakcayová, ktorej rebríčkovým maximom bola 60. priečka v roku 2016.