Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Bystričania odvrátili štvrtú prehru v rade po nezvyčajných situáciách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Banskobystričania si v tabuľke držia ôsmu pozíciu zaručujúcu kvalifikáciu play-off s výhodou domáceho zápasu navyše.

Banská Bystrica (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice v 26. kole Tipos extraligy zdolali doma Nitru 4:1 a odvrátili tak piatu prehru v rade. O troch bodoch rozhodli v druhej tretine tromi gólmi za šesť minút.

Prvé dva sa zrodili po nezvyčajných situáciách. Úvodný gól museli po trénerskej vyzve Antonína Stavjaňu z Nitry odobriť po dlhom skúmaní videa rozhodcovia, následne putoval na trestnú lavicu hráč spod Zobora a o 22 sekúnd na to v hre štyroch proti štyrom zvýšili "barani" na 2:0. „Puk išiel najprv do bránky a až potom nastal kontakt s brankárom, takže na mojom zásahu sa nič meniť nemalo, čo sa aj potvrdilo. Podľa mňa to bol regulárny gól a som rád, že ho rozhodcovia po preštudovaní videa uznali. V takomto zápase je práve prvý gól kľúčový a to sa potvrdilo. Som rád, že mi to tam padlo. Nedávam veľa gólov, takže o to viac ma teší, že som mal aj kúsok šťastia. Musím viac pracovať pred bránkou a veriť, že príde i takpovediac smiešny gól, taký ako aj v tomto zápase z mojej strany prišiel,“ vyjadroval sa k prvému kľúčovému gólu v piatkovom dueli jeho autor Gilbert Gabor.

Švéda tešili nielen tri body, ale aj predvedený výkon proti Nitre, k čomu ešte dodal. „Odohrali sme solídny domáci zápas. Vedeli sme, že je pre nás dôležitý po tých štyroch prehrách v rade. Pristúpili sme k tomu od začiatku zodpovedne. Chceme hrať doma atraktívny hokej, ja som s celými 60-timi minútami spokojný. Sú to pre nás dôležité body. Môžeme hrať ešte oveľa lepšie, než ako sme hrali posledné dva týždne. Liga je tento rok vyrovnaná. Tak ako sme vyhrali šesť zápasov po sebe a potom štyri prehrali, tak môžeme vyhrávať častejšie, len sa musíme zlepšiť vo veciach, ktoré nám tréner ukazuje. Potom sa úspech dostaví. Myslím si, že máme na to, aby sme boli v prvej šestke a dostali sa ešte tam.“

Mužom zápasu bol Andrej Bíreš, ktorý na prvý gól v oslabení Gaborovi prihral a druhý v hre štyroch proti štyrom sám strelil. Na brífingu neskrýval pred novinármi spokojnosť: „Všetci v šatni sme spokojní. Konečne sme po tých štyroch prehrách vyhrali zápas. Hrali sme celkom slušne. Prvú tretinu to bol vyrovnaný hokej, no ako sme dali dva góly, tak potom sme už dominovali v zápase. Dôležitý moment pre nás boli práve prvé dva góly. Od nich sme sa odrazili, začalo sa nám hrať ľahšie. V druhej tretine sme zvýšili tempo, potom sme zatlačili Nitru v ich pásme a z toho pramenili ďalšie góly.“

Banskobystričania si v tabuľke držia ôsmu pozíciu zaručujúcu kvalifikáciu play-off s výhodou domáceho zápasu navyše. Jedným očkom však pokukujú aj po šiestej priečke, ktorá by znamenala priamy postup do štvrťfinále play-off Tipos extraligy. Strácajú na ňu desať bodov. „Liga je veľmi vyrovnaná. Každý s každým môže vyhrať. Každé tri body sú dobré. Chceme sa v tabuľke posúvať nahor. Možno sme pár zápasov nešťastne prehrali po individuálnych chybách. Dovolím si však povedať, že aj proti dnes už prvému Zvolenu sme odohrali slušný zápas, máme na viac,“ poznamenal Bíreš.