Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bystričanov nahneval rozhodca, Ščasný: Poprava v priamom prenose

Na archívnej snímke tréner Michal Ščasný. Foto: TASR Lukáš Grinaj

V nadstavenom čase sa domáci hráči tešili z vyrovnania, ale rozhodca Martin Dohál pred zásahom Mateja Franka odpískal ruku Branislavovi Ľuptákovi.

Banská Bystrica 13. marca (TASR) - Futbalisti Dunajskej Stredy si v 1. kole nadstavbovej časti o titul vo Fortuna lige upevnili prvé miesto v tabuľke po víťazstve v Banskej Bystrici 3:2. Klub zo Žitného ostrova viedol po prvom polčase 3:0, avšak v druhom ubral nohu z plynu a po znížení na 3:2 musel ešte tuho bojovať o tri body.

V nadstavenom čase sa domáci hráči dokonca tešili z vyrovnania, ale rozhodca Martin Dohál pred zásahom Mateja Franka odpískal ruku Branislavovi Ľuptákovi. Banskobystričania voči verdiktu vehementne protestovali. Keďže však zaznel piskot píšťalky, situácia sa nepreverovala ani systémom VAR. Predtým ešte arbiter neuznal ruku dunajskostredského obrancu Pinta po strele bystrického kapitána Polievku. "Videli sme popravu v priamom prenose. Lebo to, čo si dovolil rozhodca a či sa mu vôbec dá povedať, že je rozhodca, tak to je neskutočné. Tú ruku a neuznanú penaltu, to ešte beriem, majú svoje pravidlá a môžu si to vysvetliť ako chcú, takže neodpískal, no čistý gól na 3:3 nám neuzná? Všetci videli, že ani ruka nebola, nič. Je tu VAR na posúdenie situácií, ktoré vzniknú, tak nechápem tomu. Čo s nami urobil rozhodca, tak to je vrchol, to som ešte v živote nezažil. A myslím si, že na prvoligovej scéne to ani nezažijeme," uviedol po stretnutí v mixzóne novinárom tréner Banskej Bystrice Michal Ščasný.

Toho rozhodca Dohál vylúčil v 31. minúte za protesty. K tomuto momentu kouč dodal: "Bol som nahnevaný, lebo pred druhým gólom tam bol čistý faul na Pišoju, kde ho hráč Dunajskej Stredy ťahal za ruky. Bol čistý faul, neodpískal. Povedal som iba jedno vulgárne slovo, nie na rozhodcu. On dobehol, dal mi kartu. Ja som povedal znovu ´do ..., bol tam faul´, a dal mi druhú žltú kartu. Tak neviem, či má komplex alebo niečo. Je to už druhý zápas s Dunajskou Stredou, čo nám pískal a bol predtým potrestaný za to, že nám neodpískal penaltu. Ja už neviem, normálne sa otvorene vyjadrujem. Opäť budem sedieť na tribúne pre niečo a o týždeň bude možno pískať štvrtý rozhodca."

Po skončení stretnutia sa na ihrisku a potom i v útrobách štadióna strhla šarvátka medzi hráčmi a členmi realizačných tímov oboch mužstiev. Najviac ju upokojoval kapitán Banskej Bystrice Róbert Polievka. Ten k sporným momentom poznamenal: "Tie potýčky po zápase nepatria na ihrisko, ale keď dáte do toho všetko, pobijete sa o výsledok a robíte maximum, tak vás to mrzí, keď vám to niekto takto pokazí. My tam jazdíme, dreme, necháme všetko a proste v 21. storočí máme vo futbale VAR a my ho nepoužívame tak, ako máme. Tomu nerozumiem. Nemyslím si ani, že náš tréner spravil niečo také, že by mal dostať červenú kartu. Rozhodcovia si to však vedia obhájiť, bohužiaľ, je to tak."

Duel Banskej Bystrice s Dunajskou Stredou bol aj súbojom najlepších kanonierov Fortuna ligy. Lepšie ho zvládol útočník DAC Nikola Krstovič, ktorý v prvom polčase zaznamenal hetrik. Róbert Polievka v druhom dejstve dal jeden gól. "Bol to dobrý zápas z našej strany a aj dobrý zápas pre mňa. Vrátil som sa po zranení, ale všetko bolo v poriadku, hoci nie som ešte úplne fit, mám určité bolesti. Dosiahol som i napriek tomu hetrik a skončilo to dobre pre nás. Banská Bystrica má výborné mužstvo, v druhom polčase hrala otvorený, útočný futbal, dala dva góly a mohla pridať aj tretí, ale neukoristila bod. Prvý polčas bol z našej strany skvelý, v druhom sme poľavili, nemali sme hlavne druhé lopty," hovoril Krstovič, ktorý sa z pätnástimi gólmi dostal na čelo kanonierov pred štrnásťgólového Polievku. K tomuto súboju dodal: "Polievka je dobrý hráč, teší ma, že som ho predbehol v tabuľke kanonierov. Je krajšie byť prvž, než druhž. Neviem, či to budú preteky o najlepšieho strelca medzi mnou a ním až do konca súťaže. Ja posúvam jeho, on posúva mňa. Obaja môžeme dať viac ako dvadsať gólov. Nie je však dôležité, kto bude najlepším strelcom, len nech vyhráva Dunajská Streda. Na konci sezóny si podáme ruky a pogratulujeme tomu, kto dá presných zásahov viac."

Slovami chvály nešetril na adresu Krstoviča ani bystrický kanonier Róbert Polievka: "Podľa mňa sa tento hráč stal v našej lige nebrániteľným. Je neuveriteľné, ako tie góly ľahko strieľa. Možno aj preto je DAC tam, kde je."