Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bystričania sa s posledným Prešovom vytrápili,Sukeľ vyzdvihol Rabčana

Na snímke zľava Dominik Jendoľ (Prešov), brankár Prešova Eugen Rabčan a Chris Langkow (Zvolen) počas 21. kola hokejovej Tipos extraligy HKM Zvolen - HC MV Transport Prešov 27. novembra 2022 vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Pilierom banskobystrickej obrany sa stáva 28-ročný Patrik Luža.

Banská Bystrica 8. januára (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v nedeľu v 27. kole Tipos extraligy doma posledný Prešov tesne 4:3 a v tabuľke sa bodovo dotiahli na siedmy Poprad. Na šieste Michalovce strácajú osem bodov.

Duel sa pre tím spod Urpína vyvíjal veľmi priaznivo. V pätnástej minúte vyhrával 3:1 a hostia siahli po zmene na brankárskom poste, keď Bespalova nahradil Rabčan. A od tej chvíle to už bola viac - menej strelecká nemohúcnosť "baranov", ktorí po dvoch chybách v závere druhej tretiny pykali inkasovanými gólmi na 3:3. Napokon v tretej tretine zlomil zápas presným zásahom Kontos, keď už Prešovčania hrali bez dvoch zranených obrancov v oklieštenej zostave so štyrmi rotujúcimi bekmi. "Dobre sme začali. Dali sme góly, tak sme si to aj predstavovali. V druhej tretine sme si to trošku skomplikovali, inkasovali sme v závere v rozpätí polminúty dvakrát, ale tretiu tretinu sme zvládli, dali sme ten víťazný gól a sme za to radi," zhodnotil duel strelec tretieho banskobystrického gólu Jakub Sukeľ, ktorý mal viacero možností pridať aj štvrtý, najväčšiu za stavu 3:3. K streleckej nemohúcnosti poznamenal: "Mal som viac šancí, nejako som to zle vyhodnotil, aj pri tej v tretej tretine, ak by som dal blafák, tak mi to vyjde, bohužiaľ. Napokon však padol ten víťazný gól z našej strany, Kristoff ho dal a môžeme byť radi."

Tesný duel sa odohrával pod Urpínom aj vďaka skvelým zákrokom prešovského gólmana Eugena Rabčana, ktorý prišiel na ľad v pätnástej minúte a držal svoj tím do samého záveru v hre o body. "Po tom, ako prestriedali Prešovčania brankára, my sme mali veľa šancí aj do odkrytej či prázdnej bránky, ale Rabčan sa tam hádzal, pochytal to. Po tých rýchlych góloch hostí v závere druhej tretiny asi boli psychicky na koni ´koňare´, ale tretiu tretinu sme zvládli, ukázali sme našu silu, že na to máme, že sme doma a vieme zápas dotiahnuť do víťazného konca," prízvukoval šťastný Sukeľ.

Pilierom banskobystrickej obrany sa stáva 28-ročný Patrik Luža. Tréner Shedden mu v posledných zápasoch dôveruje a často tak dostáva väčšiu príležitosť a minutáž na ľade. "Som vďačný za to, že dostávam väčší priestor na ľade. Jedine, ako sa trénerovi odvďačiť, je robiť presne to, čo robím, teda že nevzdávam žiadny súboj a hrám naplno," uviedol odchovanec bratislavského Slovana a k duelu s Prešovom dodal: "Bolo tam veľa dobrých vecí, až na posledných päť minút druhej tretiny, v ktorých sme spravili dosť nepochopiteľné chyby. Inak to bol z našej strany dobrý zápas. Mali sme viacero šancí, ktoré sme nevyužili, ale dôležito bolo, že celý zápas sme boli pred nimi. Fyzicky podľa mňa určite. Škoda tých nevyužitých šancí a toho konca druhej tretiny. Chalani dobre vedeli, čo spravili, nevraveli sme si nejaké negatíva. Skôr sme išli do tretej tretiny s vedomím, že sme boli dve tretiny lepším celkom, až na tých päť minút. Povedali sme si, že neexistuje, aby sme prehrali tento duel, ak budeme hrať tak, ako sme hrali dovtedy. A podarilo sa."