Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bývalá lyžiarka Fanchiniová podľahla rakovine vo veku 37 rokov

Na archívnej snímke z 21. januára 2017 talianska lyžiarka Elena Fanchiniová počas zjazdu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v nemeckom Garmisch-Panterkirchene. Foto: TASR/AP

Fanchiniová získala striebro v zjazde na majstrovstvách sveta v roku 2005 ako devätnásťročná a počas kariéry pridala aj dve víťazstvá v rovnakej disciplíne vo Svetovom pohári.

Brescia 8. februára (TASR) - Bývalá talianska lyžiarka Elena Fanchiniová v stredu podľahla rakovine. Mala 37 rokov. O jej úmrtí informovala Talianska federácia zimných športov.

Fanchiniová získala striebro v zjazde na majstrovstvách sveta v roku 2005 ako devätnásťročná a počas kariéry pridala aj dve víťazstvá v rovnakej disciplíne vo Svetovom pohári. V januári 2018 oznámila, že musí prerušiť svoje prípravy na ZOH v Pjončangu a podstúpi liečbu rakoviny. O takmer rok neskôr dostala zelenú, aby sa mohla vrátiť do seriálu SP, no pri tréningu v USA si zlomila nohu a prst. Kariéru definitívne ukončila apríli 2020. Aj jej dve mladšie sestry Nadia a Sabrina reprezentovali Taliansko vo Svetovom pohári. Informovala agentúra AP.