Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Bývalý bežec na lyžiach Hauke pred súdom priznal doping

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Max Hauke bol jeden zo zadržaných počas februárovej razie na MS v severských lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde.

Salzburg 30. októbra (TASR) - Bývalý rakúsky bežec na lyžiach Max Hauke čiastočne priznal vinu v prípade športového podvodu. Pred innsbruckým súdom v stredu uviedol, že užíval nepovolené rastové hormóny aj krvný doping.

Odmietol však časť obžaloby, podľa ktorej svojím konaním spôsobil škodu vyše 50.000 eur. Prokurátor ju vyčíslil na základe prémií a sponzorského za výsledky. Podľa neho ich dosiahol užívaním dopingu, pričom pravidlá porušoval minimálne od sezóny 2015/2016. Haukeho advokát však argumentoval, že sponzori neplatili za výsledky, ale iba za používanie ich značiek, navyše chýbal úmysel spôsobiť škodu.

Hauke bol jeden zo zadržaných počas februárovej razie na MS v severských lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde. Dvadsaťsedemročného pretekára prichytili priamo pri transfúzii. Záznam z akcie dokonca unikol na verejnosť. Jeho advokát pripomenul, že zverejnenie videa je jeden z najväčších škandálov rakúskej justície za uplynulé roky. Hauke sa v stredu dozvedel aj výšku trestu za športový podvod, súd mu vymeral podmienečný trest odňatia slobody na päť mesiacov, informovala agentúra APA.