Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bývalý tréner českej reprezentácie Pešán povedie HC Ajoie

Filip Pešán, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Od roku 2019 bol Pešán šéftrénerom Českého hokeja, predtým trénoval hráčov Liberca, ktorých v roku 2016 priviedol k titulu v extralige.

Bern 27. mája (TASR) - Bývalý tréner českej hokejovej reprezentácie Filip Pešán povedie od novej sezóny švajčiarsky klub HC Ajoie, s ktorým podpísal dvojročnú zmluvu. Čaká ho premiérový zahraničný angažmán.

Štyridsaťštyriročný Pešán viedol český národný tím od sezóny 2020/2021, keď ho prebral od Miloša Říhu. Zväz ho odvolal po neúspešných ZOH 2022 v Pekingu, kde Česi prehrali v predkole play off so Švajčiarskom 2:4 a prvýkrát v histórii nepostúpili na veľkom turnaji do štvrťfinále. Vlani na MS v Rige Pešánov tím vypadol vo štvrťfinále s Fínmi. V marci ho pri reprezentačnom kormidle nahradil Fín Kari Jalonen.

Od roku 2019 bol Pešán šéftrénerom Českého hokeja, predtým trénoval hráčov Liberca, ktorých v roku 2016 priviedol k titulu v extralige. Ajoie sa vlani vrátilo do najvyššej švajčiarskej súťaže po dlhých 28-tich rokoch a skončilo na poslednom 13. mieste. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu National League.