Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Bývalý tréner Španielok bude 10. októbra vypovedať pred súdom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

J. Vilda, ktorého odvolali začiatkom tohto mesiaca, priviedol Španielsko k prvému titulu majsteriek sveta minulý mesiac po víťazstve 1:0 nad Anglickom v Sydney.

Madrid 28. septembra (TASR) - Bývalého trénera španielskych futbalistiek Jorgeho Vildu predvolali ako svedka v prípade sexuálneho napadnutia a nátlaku bývalého prezidenta španielskej federácie (RFEF) Luisa Rubialesa. Vildu, marketingového riaditeľa RFEF Rubena Riveru a šéfa mužskej reprezentácie Alberta Luqueho, predvolali na pojednávanie na 10. októbra. Uviedol to v stredu španielsky štátny súd.

Vilda, ktorého odvolali začiatkom tohto mesiaca, priviedol Španielsko k prvému titulu majsteriek sveta minulý mesiac po víťazstve 1:0 nad Anglickom v Sydney. Triumf však zatienilo konanie vtedajšieho prezidenta Rubialesa, keď pobozkal stredopoliarku Jenni Hermosovú na pery počas odovzdávania trofeje. Hráčka niekoľkokrát povedala, že s tým nesúhlasila. Hermosová podala trestné oznámenie na prokuratúru, ktorá následne podala na súd sťažnosť za sexuálne napadnutie a nátlak. Súd teraz musí rozhodnúť, či sa proces uskutoční. Rubiales trvá na tom, že bozk bol konsenzuálny a poprel obvinenia zo sexuálneho napadnutia. Po prvý raz vypovedal pred dvoma týždňami.