Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Bývalý tréner Wenger navrhuje skrátiť interval MS a ME na dva roky

Bývalý tréner Arsenalu Londýn Arsene Wenger, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pozrite sa na Ligu majstrov, koná sa každý rok a ľudia ju sledujú rovnako, povedal Wenger.

Zürich 11. októbra (TASR) - Bývalý futbalový tréner Arsene Wenger si myslí, že najväčšie medzinárodné turnaje by sa mohli konať častejšie ako v minulosti. Sedemdesiatročný Francúz má na mysli majstrovstvá sveta či Európy a podľa jeho názoru by sa mali opakovať v dvojročnej periodicite.

Wenger, ktorý v súčasnosti pracuje ako riaditeľ globálneho rozvoja v Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), sa neobáva ani straty záujmu či reputácie najväčších podujatí. Argumentuje napríklad Ligou majstrov. "Myslím si, že kratšie intervaly by viac pasovali do modernej doby. Nemyslím si, že dlhšie čakanie pridáva na atraktivite. Pozrite sa na Ligu majstrov, koná sa každý rok a ľudia ju sledujú rovnako," povedal Wenger v rozhovore pre Bild am Sonntag.

Wenger zároveň priznal, že nie je fanúšikom súčasného konceptu Ligy národov. Považuje ho za neprehľadný a dal by prednosť zrozumiteľnejšiemu projektu: "Ak sa opýtate na ulici bežného človeka, o čom je Liga národov, pravdepodobne vám to nedokáže vysvetliť."