Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Čajky skompletizovali tím, poslednou posilou Bootheová

Basketbalistky MBK Ružomberok obhájili titul majsteriek Slovenska v Niké extralige žien. V rozhodujúcom piatom finálovom stretnutí zvíťazili doma nad Piešťanskými Čajkami 73:68 a celú sériu vyhrali 3:2 na zápasy. Na snímke tím Ružomberka pózuje s pohárom v Ružomberku 1. mája 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Tridsaťjedenročná pivotka začala uplynulý ročník v gréckej lige za tím OA Chania, no odtiaľ sa v novembri presunula do bulharského Beroe Stara Zagora.

Piešťany 24. augusta (TASR) - Basketbalový klub Piešťanské Čajky skompletizoval tím na novú sezónu. Poslednou posilou sa stala americká pivotka Sarah Bootheová.

"Chceli sme na pozíciu pivotky získať skúsenú hráčku, ktorá bude mať aj výšku na svoju pozíciu a pevne verím, že v podobe Sarah sa nám to podarilo. Zatiaľ sa v príprave javí veľmi dobre, je to inteligentná hráčka, vidno, že už má niečo za sebou a nášmu mladému kolektívu môže len pomôcť," povedal pre oficiálnu stránku klubu Peter Jankovič.

Tridsaťjedenročná pivotka začala uplynulý ročník v gréckej lige za tím OA Chania, no odtiaľ sa v novembri presunula do bulharského Beroe Stara Zagora, s ktorým získala titul a vyhrala v nadnárodnej WABA lige. V minulosti pôsobila aj v Austrálii (Melbourne, Bulleen), ruskej Kazani, v Lodži a vo svojej rodnej krajine absolvovala štúdium na prestížnej Stanford University. Dlhodobo sa jej darí držať priemer viac než desať bodov a deväť doskokov na zápas.

K tímu Čajok sa pripojila už minulý týždeň. "Veľmi sa teším, že budem v tejto sezóne hrávať za Piešťanské Čajky. Vybrala som si tento tím, pretože má každoročne veľké ambície a bude tomu tak i teraz. Budem sa snažiť tímu odovzdať všetko, čo vo mne je, aby sa nám podarilo kvalifikovať do Eurocupu a aby sme uspeli i na domácej scéne. Moje prvé dojmy z klubu sú zatiaľ skvelé, všetko funguje na profesionálnej úrovni a od začiatku sa tu cítim veľmi dobre," uviedla.

Tím Piešťanských Čajok pre sezónu 2021/2022:



rozohrávačky: Matea Tadičová (Chorvátsko), Gabriela Andělová (Česko), Natália Martišková, Terézia Kraislová, Martina Dovčíková, Nina Gavláková
krídelníčky: Keshunan Jamesová (USA), Dominika Rusiňáková, Alexandra Hašková, Tereza Vandlíková
pivotky: Sarah Bootheová (USA), Laura Želnytéová (Litva), Vanda Kozáková