Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Cakulov zdolal Thieleho a získal bronz v kategórii do 97 kg

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre naturalizovaného Slováka je to prvý cenný kov na medzinárodnom seniorskom šampionáte a úplne premiérový v tejto váhovej kategórii.

Budapešť 29. marca (TASR) - Medailový úspech zaknihoval Cakulov. Nemca Erik Thieleho zdolal 7:0 na body a získal bronz. Pre 23-ročného zápasníka je to prvý cenný kov na medzinárodnom šampionáte elitnej kategórie a úplne premiérový v tejto váhovej kategórii.

V kvalifikačnom kole síce prehral s domácim Vladislavom Bajcajevom 1:3, no súper postúpil do finále a poslal tak Slováka do repasáže. V nej v utorok zdolal Magomedgadžiho Nurova zo Severného Macedónska jednoznačne 5:0 na body.

Cakulov je rodák zo Severného Osetska v južnom Rusku, slovenské občianstvo získal len nedávno. Na ME 2022 absolvoval premiéru v slovenskej reprezentácii. V ruskom drese už slávil úspechy v kategórii do 23 rokov, keď ešte štartoval do 92 kg. Na ME do 23 rokov v Novom Sade 2019 vybojoval zlato a rok predtým v Istanbule bronz. Pred tromi rokmi získal striebornú medailu na MS do 23 rokov, ktoré sa konali takisto v Budapešti. V roku 2018 triumfoval na ruskom šampionáte.

ME v Budapešti - voľný štýl



97 kg:

o 3. miesto:


Batyrbek CAKULOV (SR) - Erik Thiele (Nem.) 7:0 na body