Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Callaghan sa stal po Hudsonovi dočasným trénerom futbalistov USA

Anthony Hudson. Foto: TASR/AP

Hudson prevzal funkciu dočasného trénera v januári a v marci priviedol tím k víťazstvám nad Grenadou a Salvádorom, ktoré poslali Američanov do semifinále Ligy národov CONCACAF.

Washington 30. mája (TASR) - B.J. Callaghan sa stal dočasným koučom futbalovej reprezentácie USA..V uplynulých štyroch rokoch pôsobil ako asistent trénera Anthonyho Hudsona Informovala o tom agentúra AFP.

"Callaghan bol počas predchádzajúcich štyroch rokov neoddeliteľnou súčasťou tímu. Vďaka spolupráci s Anthonym počas uplynulých piatich mesiacov sme presvedčení, že je pripravený viesť mužstvo," povedal Matt Crocker, športový riaditeľ.

Hudson prevzal funkciu dočasného trénera v januári a v marci priviedol tím k víťazstvám nad Grenadou a Salvádorom, ktoré poslali Američanov do semifinále Ligy národov CONCACAF. "Sme Anthonymu vďační za obrovskú prácu, ktorú odviedol. Želáme mu veľa úspechov do budúcnosti," dodal Crocker.

Vedenie reprezentácie stále pokračuje v hľadaní nového hlavného trénera, ktorý nahradí Gregga Berhaltera. Ten skončil k 31. decembru, keď mu vypršal kontrakt. USA majú istú miestenku na nadchádzajúce MS, ktoré hostia spoločne s Kanadou a Mexikom.