Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Calzona bol s kempom spokojný, výkony chce premietnuť do výsledkov

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie k nominácii na prípravné zápasy Čierna Hora - Slovensko (17. novembra o 18.00) a Slovensko - Čile (20. novembra o 13.30), 8. novembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V marci sa začína kvalifikácia EURO 2024 a kouč slovenského tímu si uvedomuje, že pozornosť verejnosti sa už bude sústrediť aj na výsledky.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona si želá, aby mužstvo pod jeho vedením hralo dobre a výkony premietlo aj do výsledkov. Uviedol to v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) po absolvovaní päťdňového kempu v Senci.

"Len zopakujem, že chcem vidieť mužstvo, ktoré bude hrať dobre a dokáže toto zlepšenie už premietnuť do výsledkov. Veľmi si želám, aby fanúšikovia mali radosť z futbalu a navštevovali zápasy vo veľkom počte," vyjadril sa taliansky kouč, ktorý si pochvaľoval decembrový kemp. "Musím povedať, že som s ním veľmi spokojný. Chcel som počas neho detailnejšie spoznať mladých slovenských hráčov, a to sa mi podarilo. Tento kemp a spoznávanie bolo veľmi dôležité, pretože títo chlapci sú budúcnosťou reprezentácie a slovenského futbalu."

Najdôležitejšie podľa neho bolo, aby nastupujúcej generácii hráčov s ďalšími členmi realizačného tímu odovzdali informácie o tom, akým herným prejavom by sa mal národný tím prezentovať. "Celý čas kempu sme sa do nich snažili dostať rovnaké poznatky, ktoré sme dali mužstvu počas októbrového a novembrového zrazu. Je to dôležité, pretože, keď sa títo chlapci dostanú do národného tímu v budúcnosti, nebudú musieť začínať úplne od začiatku. V tom, čo už spoznali, sa budú zdokonaľovať. V tomto smere musím chlapcov pochváliť, pretože som u nich videl veľké chcenie a zanietenosť. Okrem práce chlapci už len jedli, spali a trochu oddychovali (úsmev)," poznamenal Calzona.

Zo starších hráčov prišiel na kemp aj dlhoročný skúsený reprezentant Peter Pekarík s tým, aby bol mladým hráčom príkladom. "´Peky´ je veľká osobnosť, ktorá už len svojou prítomnosťou týmto chalanom nesmierne pomáha. Je to nielen výborný hráč, ale aj človek, ktorý nemusí veľa rozprávať. A to je dôležité, nemusíte totiž veľa rozprávať, aby ste išli príkladom. Podstatné je, ako sa správate na ihrisku aj mimo neho, aký ste profesionál. Tieto atribúty spĺňa na sto percent. Pre mňa ako trénera je veľmi dôležité, že mám v kádri hráča a človeka ako on," povedal taliansky tréner pre futbalsfz.sk. Náplňou posledného tréningu počas kempu bol piatkový modelovaný zápas medzi tímom A a tímom B.

V marci sa začína kvalifikácia EURO 2024 a kouč slovenského tímu si uvedomuje, že pozornosť verejnosti sa už bude sústrediť aj na výsledky. Slováci vstúpia do cyklu domácim dvojzápasom s Luxemburskom a Bosnou a Hercegovinou. "Veľmi dobre si uvedomujem, že víťazstvá, ktoré sme pod mojím vedením zatiaľ nedosiahli, sú dôležité. Ja však preferujem, aby body prišli po dobrých výkonoch. Výhra bez dobrého výkonu nedáva pozitívnu správu do budúcnosti. Je to len čiastkový úspech. V hlave už mám kostru tímu. Ale vo futbale nie je nič úplne isté, stať sa môže všeličo, dôležité bude ako budú hráči pripravení, či budú zdraví. Práve preto sledujeme veľkú skupinu hráčov, dvere do reprezentácie nemá nikto zatvorené."