Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Čang Šuaj vyradila dvojku turnaja WTA v Tokiu Garciovú

Čínska tenistka Čang Šuaj odvracia úder Caroline Garciovej z Francúzska v osemfinálovom zápase ženskej dvojhry na turnaji WTA v Tokiu v stredu 21. septembra 2022. Foto: TASR - AP

V úvodnom kole ju zdolala po tuhom boji 4:6, 7:6 (5), 7:6 (5).

Tokio 21. septembra (TASR) - Najvyššie nasadená hráčka na turnaji WTA v Tokiu Paula Badosová zo Španielska ukončila svoje pôsobenie na turnaji v osemfinále. Nad sily svetovej štvorky bola 19-ročná Číňanka Čeng Čchin-wen, ktorá zvíťazila 6:3, 6:2.

Čengová odštartovala rok ako číslo 126 rebríčka WTA, no upozornila na seba už na US Open, kde postúpila medzi 32 najlepších. "Je to pre mňa veľký skok. Nebolo to jednoduché víťazstvo, hoci skóre tomu napovedá. Na kurte bolo veľa emócií. Vedela som, že mám na to hrať na najvyššej úrovni, potrebovala som to iba ukázať na kurte," povedala Číňanka pre AFP.

O prekvapenie sa postarala aj ďalšia čínska tenistka Čang Šuaj, keď vyradila dvojku podujatia Francúzku Caroline Garciovú. V osemfinále ju zdolala po tuhom boji 4:6, 7:6 (5), 7:6 (5). S turnajom sa lúči aj víťazka tohtoročného Wimbledonu Jelena Rybakinová, ktorá nestačila už v 1. kole na Rusku Ľudmilu Samsonovovú.





dvojhra - 1. kolo

Ľudmila Samsonovová (Rus.) - Jelena Rybakina (Kasachstan/8) 6:2, 6:4



osemfinále:

Čeng Čchin-wen (Čína) - Paula Badosová (Šp.-1) 6:3, 6:2
Elise Mertensová (Belg.) - Claire Liuová (USA)
Garbine Muguruzová (Šp.-3) - Despina Papamichailová (Gréc.) 6:4, 6:2
Čang Šuaj (Čína) - Caroline Garciová (Fr.-2) 4:6, 7:6 (5), 7:6 (5).