Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Casemiro mieri podľa médií z Realu do Manchestru United

Casemiro. Foto: TASR/AP

Ak by sa prestup zrealizoval, Casemiro by sa stal jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov United.

Madrid 19. augusta (TASR) - Brazílsky futbalista Casemiro je podľa zahraničných médií blízko prestupu z Realu Madrid do Manchestru United. Klub anglickej Premier League by za 30-ročného stredopoliara mal zaplatiť prestupovú čiastku 60 miliónov eur, ďalších 10 miliónov by úradujúci španielsky majster mohol dostať v bonusoch.

Podľa BBC urobili kluby v rokovaniach pokrok a transfer by mohol byť skompletizovaný v najbližších dňoch. Casemiro pôsobí v Reale od roku 2013, na San Bernabeu prišiel z FC Sao Paulo. Ročník 2014/2015 strávil na hosťovaní v FC Porto. Postupne sa zaradil medzi opory Realu, s "bielym baletom" získal tri ligové tituly a päťkrát vyhral Ligu majstrov. Trikrát triumfoval na MS klubov a raz vybojoval španielsky Kráľovský pohár. V 222 súťažných zápasoch v drese Realu strelil 24 gólov. Zmluvu s madridským veľkoklubom má platnú do roku 2025.

Ak by sa prestup zrealizoval, Casemiro by sa stal jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov United. Ako informovali denník Marca a portál The Athletic, s "červenými diablami" by mal podpísať štvorročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu. Podľa DPA by 63-násobný brazílsky reprezentant by mohol ešte v piatok absolvovať na novom pôsobisku lekársku prehliadku.

Manchesterský klub sa v úvode novej sezóny trápi, po prehrách s Brightonom (1:2) a v Brentforde (0:4) figuruje po dvoch kolách na samom dne ligovej tabuľky. Nový tréner Erik ten Hag chce posilniť najmä stred poľa, pozornosť na Casemira upriamil po tom, ako mu nevyšlo angažovanie Adriena Rabiota z Juventusu. Podľa BBC mal francúzsky reprezentant prehnané platové požiadavky.