Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Český futbalista venoval pol milióna korún na boj s koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročný stredopoliar PSV Eindhoven Michal Sadílek rozdelil túto sumu nemocnici v Uherskom Hradišti a mestu Uničov, ktoré patrí do uzavretej oblasti v Olomouckom kraji.

Eindhoven 25. marca (TASR) - Mladý český futbalista Michal Sadílek venoval pol milióna českých korún (cca 18.200 eur) na boj s pandémiou nového koronavírusu.

Dvadsaťročný stredopoliar PSV Eindhoven rozdelil túto sumu nemocnici v Uherskom Hradišti a mestu Uničov, ktoré patrí do uzavretej oblasti v Olomouckom kraji. V stredu o tom informoval portál idnes.cz.

"Verím, že peniaze pomôžu na potrebné vybavenie a prispejú k udržaniu zdravia všetkých ľudí v prvej línii," napísal na svojej oficiálnej stránke na facebooku.

V ČR evidujú 1654 prípadov nákazy koronavírusom. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo desať ľudí, naopak, podľahlo mu dosiaľ šesť osôb. V Holandsku je nakazených 6412 ľudí a podľahlo ich 356. Celosvetovo je v 196 krajinách/územiach potvrdených viac ako 460-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 20.800 osôb.