Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Čech Vakoč oznámil koniec kariéry

Na snímke český cyklista Petr Vakoč počas prvej etapy cyklistických pretekov Tour de France z Brestu do Landerneau (197,8 kilometrov) 26. júna 2021. Foto: TASR/AP

Český jazdec nazbieral počas kariéry sedem profesionálnych víťazstiev vrátane titulu majstra republiky z roku 2015.

Praha 12. októbra (TASR) - Český cyklista Petr Vakoč oznámil koniec kariéry. Posledné preteky Giro Veneto absolvuje 29-ročný jazdec v stredu.

"Po pôsobivom predstavení na tohtoročnej Tour de France, kde v úlohe pomocníka udával tempo na špici pelotónu, dostal Vakoč od svojej stajne Alpecin ponuku zmluvy na ďalšie sezóny. Napriek tomu sa rozhodol nevyužiť ju," informoval internetový portál idnes.cz.

Vakočovu sľubne sa rozvíjajúcu kariéru narušil ťažký pád v januári 2018, keď do neho zozadu na tréningu v Juhoafrickej republike narazilo nákladné auto. So šiestimi zlomenými stavcami bojoval o život, podstúpil tri operácie a znovu sa učil chodiť. Do pelotónu sa vo farbách Quick-Stepu, ktorého dres obliekal od roku 2014, vrátil trinásť mesiacov po nehode. Po sezóne 2019 prestúpil do Alpecinu.

"Zistil som, že nevidím túžbu pokračovať. Splnil som si na bicykli čo som chcel. Zažil som, čo som si želal zažiť. Teraz sa teším na to, ako sa vrhnem do iných oblastí života," prezradil.

Český jazdec nazbieral počas kariéry sedem profesionálnych víťazstiev vrátane titulu majstra republiky z roku 2015.