Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Čechom vypadli štyri hráči, šancu dostane Zmrhal zo Slovana

Na snímke zľava Rafael Ratao (Slovan), Jaromír Zmrhal (Slovan) a Silvan Hefti (Young Boys) bojujú o loptu počas 1. zápasu 2. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Young Boys Bern v Bratislave 21. júla 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Česi sa v piatok stretnú v Prahe s Walesom a v pondelok v Kazani s Bieloruskom.

Praha 5. októbra (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý musel pred nadchádzajúcimi zápasmi kvalifikácie MS 2022 urobiť štyri zmeny v nominácii. Z pôvodného kádra vypadli zo zdravotných dôvodov Vladimír Coufal, Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík, dodatočnú pozvánku naopak dostali obrancovia Tomáš Wiesner zo Sparty Praha, Milan Havel z Viktorie Plzeň, krajní stredopoliari Jaromír Zmrhal zo Slovana Bratislava a Jan Kopic z Plzne.

Šilhavému pribudli pred októbrovými stretnutiami ďalšie vrásky na čele. Už dávnejšie vypadol krídelník Jakub Jankto z Getafe, ktorý pred dvomi týždňami utrpel zranenie členka. Kouč tak bude musieť siahnuť po menej skúsených hráčoch. Už v pondelok sa k národnému tímu pripojil úplný reprezentačný nováčik Jan Kuchta. Wisner s Havlom a Zmrhalom si debut v národnom mužstve "odkrútili" už v septembrových kvalifikačných zápasoch. Kopic sa vracia do kádra prvýkrát od vlaňajšieho novembra, potom si dlho liečil zranenie kolena, informovali weby iDnes.cz a iSport.cz.

Česi sa v piatok stretnú v Prahe s Walesom a v pondelok v Kazani s Bieloruskom. V tabuľke kvalifikačnej E-skupiny figurujú momentálne na druhom mieste s deväťbodovou stratou na vedúce Belgicko, tretí Wales má rovnako ako ČR sedem bodov, ale odohral o zápas menej.