Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Čechov povedie aj naďalej Pešán, hráčov mu bude vyberať Nedvěd

Filip Pešán, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Česi sa priklonili k zámorskému vzoru, ktorý jednomyseľne schválil výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH).

Praha 22. júna (TASR) - Českú hokejovú reprezentáciu povedie aj naďalej Filip Pešán. Pri tíme budú pokračovať aj jeho asistenti Martin Straka a Jaroslav Špaček i trenér brankárov Zdeňek Orct. Zostavovanie národného mužstva aj trénerské zloženie pre vrcholné akcie však bude výhradne v kompetencii generálneho manažéra reprezentácie Petra Nedvěda.

Česi sa priklonili k zámorskému vzoru, ktorý jednomyseľne schválil výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH). "Úpravu právomocí schválili v rámci reprezentácie podľa modelu, ktorý je bežný v zámorí a v kteoom nesie zodpovednosť za zloženie realizačného tímu a nomináciu hráčov generálny manažér," citoval portál idnes.cz tlačového hovorcu ČSLH Zdenka Zikmunda.

Podľa českého modelu však hráčske nominácie vzniknú v spolupráci generálneho manažéra s trénerom a asistentmi, rozhodujúce slovo pri výbere bude mať GM. Tréner a asistenti sa budú venovať predovšetkým vedeniu tréningov, zostave a koučovaniu mužstva pri zápasoch. "O prechode na zámorský model diskutujeme už niekoľko sezón a som rád, že výkonný výbor tento návrh podporil," uviedol prezident Českého hokeja Tomáš Král.