Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Cehlárik prispel k triumfu Luley, Graňákova premiéra

Hokejisti tímu Lulea Hockey Foto: www.luleahockey.se

Devätnásťročný Cehlárik najprv v 16. minúte zvýšil na 2:1 pre hostí a v 61. prihral na víťazný gól Abbotta.

Štokholm 13. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik prispel gólom a asistenciou k víťazstvu svojej Luley vo štvrtkovom zápase švédskej hokejovej ligy na ľade HV 71 3:2 po predĺžení. Devätnásťročný krídelník najprv v 16. minúte zvýšil na 2:1 pre hostí a v 61. prihral na víťazný gól Abbotta. Z výhry sa tešil spolu so svojím krajanom, osemnásťročným obrancom Christiánom Jarošom.

Brankár Július Hudáček vychytal triumf Örebra nad Linköpingom 4:3 po predĺžení a nájazdoch, keď zaznamenal 26 úspešných zákrokov a v rozstrele ho neprekonal ani jeden z trojice súperov. Zariadil tak neúspešnú premiéru pre obrancu Dominika Graňáka, ktorý vo štvrtok nastúpil na svoj prvý duel v drese Linköpingu. Dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára v KHL sa vrátil na sever Európy po štyroch sezónach v Diname Moska.

V minulosti už Graňák vo Švédsku pôsobil v tímoch Färjestad BK a Rögle BK.

Výsledky:

HV 71 - Lulea 2:3 pp /Cehlárik za hostí 1+1/, Färjestad - Brynäs 3:2, Frölunda - Leksand 3:1, MoDo - Djurgarden 1:2, Växjö - Skelleftea 2:1, Örebro - Linköping 4:3 pp a sn /Hudáček za domácich 26 zásahov, 89,66%/