Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cehlárik sa zo Zugu môže vrátiť do Leksandu

Na snímke kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Peter Cehlárik korčuľuje s trofejou po celkovom víťazstve na domácom Vianočnom Kaufland Cupe v Bratislave v sobotu 17. decembra 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nič však ešte nie je oficiálne.

Zug 3. februára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik by sa mohol vrátiť zo Zugu do švédskeho Leksandu, kde zažil úspešné pôsobenie v sezóne 2020/21. Informoval o tom portál zugerzeitung.ch, podľa ktorého v klube nepanuje s výkonmi dvadsaťsedemročného krídelníka spokojnosť.

Cehlárik prišiel do Zugu v lete a podpísal kontrakt do konca ročníka 2023/24. V prebiehajúcej sezóne odohral 38 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal 18 asistencií.

Najlepší útočník MS 2021 nazbieral aj 26 trestných minút a najviac dvojminútových trestov z celého tímu. "Je to veľmi frustrujúce, pretože viem, čoho som naozaj schopný," povedal Cehlárik podľa denníka v polovici januára.

V poslednom zápase s Ambri-Piotta (2:3 pp) už nefiguroval v zostave a podľa miestnych médií by mal odísť do Leksandu. Za švédsky klub hral v ročníku 2020/21, keď v 45 dueloch nazbieral 40 bodov (20+20) a vytvoril úderné partnerstvo s vtedy najproduktívnejším hráčom súťaže Marekom Hrivíkom (51 b). Slovenský center v Leksande pôsobí aj teraz, i keď je momentálne zranený, a tak by mohli krajania nadviazať na úspešnú spoluprácu.

Nič však ešte nie je oficiálne. "Môžem potvrdiť záujem zo Švédska. Konečné rozhodnutie nepadne, kým sa nedohodneme na finančných podmienkach. Situácia nie je jednoduchá, niekedy to jednoducho nesadne. Jeho pracovná morálka je profesionálna a nemôžem ho z toho viniť," povedal pre Zuger Zeitung generálny manažér švajčiarkseho klubu Reto Kläy.