Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Ceman po prehre v Humennom: Dostali sme to, čo sme si zaslúžili

Na snímke hlavný tréner HC Košice Dan Ceman. Foto: TASR - Milan Kapusta

Obhajca majstrovského titulu zaznamenal po sérii ôsmich víťazstiev za sebou druhú prehru v tomto týždni, naďalej však ostáva prvý s jednobodovým náskokom pred Spišskou Novou Vsou.

Humenné 1. decembra (TASR) - Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili v piatkovom 23. kole Tipos extraligy na domácom ľade nad Košicami 4:1. Extraligový nováčik výkonom nadviazal na utorňajšie derby proti Michalovciam, v ktorom siahal na body do samého záveru. Obhajca titulu prehrou pri Laborci prišiel o sériu trinástich zápasov v extralige za sebou s bodovým ziskom.

Ako prví sa z presného zásahu v stretnutí tešili domáci, presadil sa Jakub Linet. Ten ešte v minulej sezóne obliekal dres "oceliarov". "Pre nás to bol vydarený zápas. Konečne sa nám podarilo presadiť z presiloviek, dali sme z nich dva góly, takže sa hralo úplne inak. Myslím, že nám pomohol prvý gól. Trochu sme sa po ňom upokojili, Košice viac znervózneli. Odohrali sme veľmi dobrý duel aj po taktickej stránke a tri body ostávajú zaslúžene doma," hodnotil priebeh zápasu humenský útočník, ktorý do konca zápasu pridal ešte jeden presný zásah. Okrem neho sa tiež presadil do siete Riečického aj Pereskokov a Šoltés. Zatiaľ čo Šoltés je odchovancom košického HC, Rus Pereskokov bol ústrednou postavou HC Košice v sezóne 2021/22. "Musíme ísť do každého zápasu na sto percent, snažiť sa zbierať body. V tabuľke sme mali pred stretnutím na predposledného stratu asi jedenásť bodov, sú to pre nás zlaté tri body a čerešničkou na torte je fakt, že sa nám to podarilo práve proti obhajcovi titulu," skonštatoval Linet.

Frustráciu Košičanov v prostrednej tretine ešte viac zvyšoval brankár Kozel, ktorý nebol v piatkovom východniarskom derby ďaleko od čisté konta. "Bol to skvelý zápas a ja verím, že tak ako sme si ho užili my, tak si ho užili aj fanúšikovia v hľadisku. Po štyroch rokoch v extralige je to moja prvá výhra nad Košicami, užívam si to." Ako videl situáciu, pri ktorej inkasoval jediný gól v zápase? "Bol to nešťastný gól. Stratili sme puk v medzikruží a nešťastne sa to tam poodrážalo aj od korčule a prešlo mi to pomedzi nohy. Bola to smola. Verím, že nabudúce to už príde," vysvetlil Kozel.

Debut v košickom drese si pripísal na ľade Humenného obranca Vladimír Mihálik, ktorý vedel po zápase jasne pomenovať dôvody neúspechu jeho tímu. "My sme nevyužili naše šance, oni využili presilovky. Potom sme do nich búšili, ale góly nepadli. Doteraz sme boli na prvom mieste v presilovkách či oslabovkách, takže nejaký ten výpadok sa dal očakávať. Čím skôr to dáme znova dokopy, tým to bude lepšie. Stále je to nejaká vlna, ktorá ide hore-dole v celej sezóne a teraz je tá krivka dole. Je na nás aby sme to zastavili čo najskôr. Bol tréner Dan Ceman hlavným dôvodom príchodu Mihálika do Košíc? Bol jedným z nich. Absolvovali sme spoločný obed, presne mi povedal akú mám úlohu, čo budem robiť a ja som s tým súhlasil," prezradil tridsaťšesťročný obranca.

Sklamaný kapitán hostí Michal Chovan len ťažko hľadal slová po stretnutí. Jednoznačne sa však zhodol s trénerom Cemanom na tom, že v tretej tretine to bol diametrálne odlišný výkon Košičanov ako v prvých dvoch častiach hry. "Nepodali sme dobrý výkon, štyridsať minút sme hrali slabo. Najväčším problémom bolo to, že si dnes Humenné išlo po víťazstvo viac ako my. V tretej tretine to už bolo lepšie, bol to konečne náš tím. Strieľali sme na bránu, držali sme sa v súperovom pásme, ale takto sme potrebovali hrať od začiatku," hovoril po záverečnom klaksóne zatiaľ v tejto sezóne trápiaci sa Chovan.