Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ceman pochválil tím na čele s Riečickým, Sejejsa mrzelo veľa vylúčení

Na snímke hlavný tréner HC Košice Dan Ceman v 6. kole hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla Trenčín 2. októbra 2022 v Košiciach. Foto: TASR - Milan Kapusta

Význam hry v nerovnovážnom počte sa v zápase naplno potvrdil. Hostia nevyužili na prelome prvej a druhej tretiny päťminútovú presilovku počas trestu Mareka Slováka.

Košice 30. októbra (TASR) - Hokejisti HC Košice zakončili vydarený október víťazstvom nad Nitrou 4:0, ktorým potvrdili zlepšenú formu. Tréner Dan Ceman pochválil za výkon celý tím na čele s brankárom Dominikom Riečickým, ktorý sa na víťazstve podieľal 21 zákrokmi a prvým čistým kontom v sezóne. Kormidelníka hostí Normundsa Sejejsa mrzelo priveľa vylúčení, ktoré tím stáli lepší výsledok.

Význam hry v nerovnovážnom počte sa v zápase naplno potvrdil. Hostia nevyužili na prelome prvej a druhej tretiny päťminútovú presilovku počas trestu Mareka Slováka. Za stavu 0:1 nedokázali vyrovnať a v prostrednej časti následne viackrát pykali za nedisciplinovanosť. Šesť menších trestov v druhej tretine vyústilo do dvoch inkasovaných gólov, po ktorých bolo prakticky po zápase (3:0). "Toľko vylúčených si nemôžeme dovoliť. V oslabeniach strácame veľa síl, ktoré potom chýbajú počas hry v rovnovážnom počte a v snahe o vyrovnanie. Ťažko potom môžeme myslieť na lepší výsledok," poznamenal Sejejs, ktorého zverenci dostali v Košiciach až 10 menších trestov. Nitrania nenadviazali na piatkové víťazstvo nad Popradom 3:2. So štyrmi získanými bodmi sú naďalej najmenej úspešný tím na klziskách súperov. "Máme nejakých hráčov zranených, nejakí nám ochoreli pred odchodom do Košíc. Aj preto sme dnes mali veľmi mladý káder. Ale na to sa nevyhovárame. V dnešnom zápase sme mali veľa vylúčení a to je dôvod, pre ktorý je výsledok taký aký je," uviedol Sejejs.

Zatiaľ čo Nitrania sa ešte nedostali do ideálnej fazóny a doteraz nevyhrali viac než dva zápasy po sebe, o hernej pohode môžu hovoriť Košičania. Nitru zdolali po tom, čo v piatok ako prvý tím sezóny dokázali vyhrať na ľade Slovana Bratislava. Proti "Corgoňom" si následne prvýkrát v sezóne pripísali čisté konto a október zakončili s bilanciou sedem víťazstiev z deviatich zápasov. "Aj na domácom ľade sme chceli pokračovať s energiou, akú sme mali na Slovane. Hrali sme dobre a naštartovalo nás aj to, že sme ubránili päťminútové oslabenie. Mali sme dosť presiloviek, z ktorých sme mohli dať aj viac gólov. Celý tím hral dnes veľmi dobre. Pochvalu si zaslúži aj brankár Dominik Riečický, ktorý potvrdil, že zaslúžene dostal pozvánku do reprezentácie," povedal tréner HC Košice Dan Ceman. Košičania vstúpili do sezóny štyrmi prehrami, no potom dosiahli viacero úspešných výsledkov a po nedeľňajšom 14. kole prvýkrát v sezóne dosiahli pozitívny pomer víťazstiev a prehier.