Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Čerešňák má namierené do Pardubíc a J. Mikuš do Vítkovíc

Na archívnej snímke Peter Čerešňák. Foto: TASR - Martin Baumann

Čerešňák pôsobil v Plzni uplynulých šesť rokov.

Pardubice 13. apríla (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Peter Čerešňák by mal od budúcej sezóny zmeniť dres v rámci českej extraligy. Podľa tamojších médií mieri 29-ročný obranca zo Škody Plzeň do Dynama Pardubice.

Ako v stredu informoval portál iDnes.cz, dohoda Čerešňáka s Pardubicami je už na svete. Ambiciózny investor klubu Petr Dědek túži vrátiť do mesta majstrovský pohár a v snahe vylepšiť káder sa dohodol na spolupráci s niekoľkými zvučnými menami, okrem bronzového medailistu zo ZOH 2022 aj s ďalšími extraligovými bekmi Davidom Musilom či Tomášom Dvořákom. Na lane má aj niekoľkých českých hráčov z KHL.

Čerešňák pôsobil v Plzni uplynulých šesť rokov. V tejto sezóne nazbieral v jej drese 40 bodov (6+34) v 50 dueloch základnej časti, v predkole play off pridal gól a štyri asistencie v piatich zápasoch. V Pekingu pomohol slovenskej reprezentácii k olympijskému bronzu piatimi asistenciami.

Podľa iDnes.cz naopak v Pardubiciach končí iný slovenský obranca Juraj Mikuš, ktorý by mal od nového ročníka obliekať dres Vítkovíc.