Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Čerešňák má zranené koleno, účasť na MS vážne ohrozená

Na archívnej snímke kapitán výberu Slovenska Peter Čerešňák. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenský reprezentant nevidí veľmi reálne štart na svetovom šampionáte v Lotyšsku.

Plzeň 3. marca (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Peter Čerešňák si vážne zranil koleno a reálne mu hrozí absencia na tohtoročných MS v Rige. Dvadsaťosemročný obranca Plzne utrpel zranenie minulý týždeň v českej extralige a lekárske vyšetrenia preukázali poranené väzy, uviedlo stredajšie vydanie denníka Šport.

"V pondelok som absolvoval dôkladnú lekársku prehliadku, z ktorej vyplynula neutešená prognóza. Dobrá správa od lekárov bola aspoň tá, že nebudem musieť podstúpiť operáciu. Poranené väzy v kolene by sa mi mali zrásť vlastnou schopnosťou regenerácie. Nik mi však nepovie, dokedy a najmä, či vôbec bude moje koleno schopné odolať aj záťaži na ľade,"
citoval Šport Čerešňáka, ktorého dres v minulej sezóne zdobilo aj kapitánske "céčko" na Nemeckom pohári.

Slovenský reprezentant nevidí veľmi reálne štart na svetovom šampionáte v Lotyšsku. Olympionik z Pjongčangu pre zranenia prišiel aj o štarty na MS 2018 v Dánsku a na domácich MS v roku 2019. "Môj najbližší program je dvojtýždňový pokoj. Až potom začnem s ľahkými rehabilitačnými procedúrami pod dohľadom klubového lekára. Nádej zatracovať nebudem, nejaké percento existuje, ale od zranenia uplynulo len pár dní. Nebudem sa trápiť a vyčerpávať aj psychicky," dodal.