Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Černák bodoval pri triumfe Tampy nad Nashvillom, Marner natiahol sériu

Na snímke hráč Toronta Mitchell Marner strieľa gól v zápase hokejovej NHL Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings v noci na 9. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Mitch Marner prispel jedným gólom k víťazstvu Toronta nad Los Angeles 5:0 a opäť vylepšil klubový rekord, keď bodoval už v 21. dueli v sérii.

New York 9. decembra (TASR) - Slovenský obranca Erik Černák sa jednou asistenciou podieľal na víťazstve hokejistov Tampy Bay v zámorskej NHL nad Nashvillom 5:2. Domáci rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi v tretej tretine.

Černák bol pri zrode úvodného gólu Lightning po 76 sekundách hry, keď začal akciu spoza svojej bránky a Ian Cole potom dlhým pasom poslal do brejku Braydena Pointa. Ten si v dueli pripísal dva presné zásahy. Pre slovenského zadáka to bol štvrtý bod v prebiehajúcom ročníku profiligy, na prvý gól stále čaká. Ako druhý najvyťaženejší hráč Tampy odohral 21:45 min, mal šesť bodyčekov (najviac v tíme), jednu strelu i tri plusové body. V štatistike plus/mínus v sezóne sa dostal vďaka tomu na nulu. Dvadsaťpäťročný Černák bodoval v troch z uplynulých štyroch duelov.

Brankár Brian Elliott zaznamenal 34 úspešných zákrokov a triumfoval v šiestom zápase za sebou. “Vyhráva nám zápasy, chytá vynikajúco. Mal veľké zákroky, keď sme to potrebovali a podržal nás,” chválil brankára “bleskov” tréner Jon Cooper podľa nhl.com. Dva asistencie si pripísal kapitán Steven Stamkos a bodoval v dvanástom zápase za sebou. S Nashvillom cestoval na Floridu aj Ryan McDonagh, ktorý je na listine zranených hráčov. Tridsaťtriročný obranca, ktorý pred letnou výmenou do Predators odohral v drese Lightning päť sezón a získal dva Stanley Cupu sa dočkal v Amalie Aréne vrelého privítania a klub si ho uctil videom.

Mitch Marner prispel jedným gólom k víťazstvu Toronta nad Los Angeles 5:0 a opäť vylepšil klubový rekord, keď bodoval už v 21. dueli v sérii. Dvadsaťpäťročný krídelník sa po zlej rozohrávke Kings dostal k puku a strelou bez prípravy z pravého kruhu poslal domácich šesť a pol minúty pred koncom druhej tretiny do štvorgólového vedenia. Toronto rozhodlo o svojom víťazstve v prostrednej časti, ktorú vyhralo 4:0. “V druhej tretine sme ovládli hru. Boli sme rýchli, získavali sme puky a nedali sme im šancu,” povedal Marner, ktorý počas svojej série nazbieral 28 bodov (10+18). Iľja Samsonov si pripísal 29 zákrokov a zaznamenal svoje prvé čisté konto v drese Toronta, siedme v kariére. “Javorové listy” neinkasovali v druhom zápase za sebou, predtým Matt Murray (44 zákrokov) vynuloval Dallas. “Výborný brankár, spoľahlivá obrana a výborná práca v útoku. Bol to skvelý tímový výkon, takto chceme hrať,” povedal Auston Matthews, ktorý 14. gólom v sezóne podčiarkol víťazstvo. Toronto bodovalo v trinástom zápase za sebou.

Winnipeg si pripísal tretí triumf za sebou, keď uspel na ľade St. Louis 5:2. Pierre-Luc Dubois skóroval dvakrát a pridal k tomu jednu asistenciu. Bodoval v siedmich dueloch v rade. “Hrá vynikajúco. Je silný s pukom, vracia sa dozadu a je nebezpečný v presilovkách,” povedal na Duboisovu adresu tréner Rick Bowness. Dve asistencie zaznamenal Mark Scheifele a dostal sa na métu 600 bodov. Triumf Jets vychytal Connor Hellebuyck (29 zákrokov). Blues sa trápia, prehrali sedem z uplynulých deviatich. Opäť im chýbali Pavel Bučnevič a Torey Krug.

Florida dosiahla štyri góly v druhej tretine a Detroit doma zdolala 5:1. Matthew Tkachuk strelil gól, pridal aj asistenciu a bodoval vo štvrtom zápase za sebou. S 37 bodmi je najproduktívnejší hráč tímu. “Bol to kompletný výkon, vybehli sme na nich,” povedal Tkachuk, ktorý prišiel do tímu v lete výmenou z Calgary. Skóre otvoril Chris Tierney, ktorý skóroval premiérovo v drese Panthers a bodoval aj v druhom zápase po povolaní z farmy. V bránke podal spoľahlivý výkon Sergej Bobrovskij (19 zákrokov).

Tyler Seguin gólom 29 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o víťazstve Dallasu nad Ottawou 4:3. V útočnom pásme vybojoval puk deväťnásťročný Wyatt Johnston, posunul ho Seguinovi a ten zblízka prekonal Antona Forsberga. “Bol to zábavný zápas. Mal som veľa šancí v poslednom období, ale nevedel som ich premeniť. Konečne to tam padlo,” povedal Seguin, ktorý skóroval prvýkrát po desiatich zápasoch. Dva góly v priebehu necelých dvoch minút strelil obranca Stars Miro Heiskanen, za hostí sa v treťom zápase v rade zapísal do streleckej listiny Thomas Chabot. Útočník Dallasu Jason Robertson vyšiel druhýkrát za sebou naprázdno po osemnásťzápasovej bodovej sérii.



NHL - sumáre:

Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Góly:
2. Point (Cole, ČERNÁK), 3. Perry (Stamkos, Hedman), 43. Point (Cirelli, Kučerov), 48. Paul (Stamkos), 56. Hagel (Sergačov, Elliott) - 11. Jankowski, 33. Carrier (Forsberg, Niederreiter). Brankár: Elliott - Saros, strely na bránku: 33:36.



Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)

Góly:
26. Engvall (Timmins, Kerfoot), 26. Kämpf (Holmberg, Brodie), 27. Nylander (Bunting, Holl), 34. Marner, 50. Matthews (Nylander, Bunting). Brankári: Samsonov - Quick, strely na bránku: 41:29.



Florida Panthers - Detroit Red Wings 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)

Góly:
19. Tierney (Staal), 22. Luostarinen (Barkov, Reinhart), 23. Mahura (Bennett, Tkachuk), 35. Kiersted (Cousins, Staal), 36. Tkachuk (Verhaeghe, Ekblad) - 29. Berggren (Copp, Raymond). Brankári: Bobrovkij - Nedeljkovic, strely na bránku: 41:20.



St. Louis Blues - Winnipeg Jets 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Góly:
39. Thomas (Tarasenko, Rosén), 51. Leivo (O'Reilly, Schenn) - 16. Dubois (Scheifele, Stanley), 21. Connor (Eyssimont, Pionk), 25. Wheeler (Scheifele, Dubois), 48. Dubois (Morrissey, DeMelo), 59. Perfetti (Wheeler, Pionk). Brankári: Greiss - Hellebuyck, strely na bránku: 31:20.



Dallas Stars - Ottawa Senators 4:3 pp (2:2, 0:0, 1:1 - 1:0)

Góly:
6. Heiskanen (Hintz, Pavelski), 7. Heiskanen (Johnston, Lundkvist), 55. Lundkvist (Hintz), 65. Seguin (Johnston) - 14. Brassard (Batherson), 19. Chabot (Tkachuk, Joseph), 42. Hamonic (DeBrincat, Sanderson). Brankári: Oettinger - Forsberg, strely na bránku: 32:31.



Slovák v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay) 21:39 0 1 1 +3 1 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/