Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Černákova Tampa zvíťazila nad Rangers 4:1 a vyrovnala sériu na 2:2

Na snímke vpravo slovenský obranca Tampy Erik Černák, vpravo center NY Rangers Frank Vatrano vo štvrtom zápase finále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - New York Rangers (4:1 ) v noci na 8. júna 2022. Foto: TASR/AP

Černák odohral 20:45 min a do štatistík si zapísal 4 hity a 5 zblokovaných striel.

Tampa 8. júna (TASR) - Hokejisti Tampy Bay vyrovnali stav finálovej série Východnej konferencie NHL na 2:2 na zápasy. Vo štvrtom stretnutí semifinále play off zvíťazili doma nad New Yorkom Rangers 4:1. V drese obhajcov titulu nastúpil slovenský obranca Erik Černák. Odohral 20:45 min a do štatistík si zapísal 4 hity a 5 zblokovaných striel, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

Gól a dve asistencie si v drese Tampy pripísal český útočník Ondřej Palát, jeho krajan Jan Rutta mal dve asistencie. Domácich priviedol 34 zákrokmi k triumfu brankár Andrej Vasilevskij, prekonal ho až v 57. minúte v presilovke Artemij Panarin. "Blesky" vyhrali doma šiesty duel za sebou. "Vedeli sme, aké náročné bude vyrovnať stav série z 0:2 na zápasy. Dokázali sme to, ale to nás nemôže uspokojiť a musíme makať ďalej," zdôraznil kapitán Tampy Steven Stamkos.

Prvé štyri zápasy prebiehajúcej série vyhrali domáce tímy, čo sa v konferenčnom finále stalo prvýkrát od roku 1991. "Dúfam, že to bude domáca séria až do konca," reagoval kouč Rangers Gerard Gallant, ktorého tím by mal v prípadnom rozhodujúcom siedmom stretnutí výhodu svojho ľadu. Piaty duel série je na programe v noci na piatok v New Yorku. Úspešnejší z tejto dvojice sa vo finále Stanleyho pohára stretne s Coloradom Avalanche.

Duel nedohral útočnik hostí Filip Chytil, z hry odstúpil pre zranenie v hornej časti tela v druhej perióde po strete s obrancom súpera Victorom Hedmanom. V zostave newyorského tímu chýbal ďalší útočník Ryan Strome, ktorý síce absolvoval rozkorčuľovanie, no do zápasu nezasiahol. Zranil sa v treťom stretnutí. Podľa trénera Gallanta bude Chytil na piaty duel pripravený, Stromeho zdravotný stav posúdia tesne pred zápasom.

"Každý tím má problémy so zraneniami, nesmie nás to zastaviť," vyhlásil obranca Rangers Jacob Trouba. "Máme široký káder a myslím si, že to dokážeme zvládnuť. Chýbali nám a veríme, že sa vrátia, ale musíme vedieť hrať aj bez nich."



semifinále play off NHL


štvrtý zápas finále Východnej konferencie:

Tampa Bay - New York Rangers 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Góly: 3. Maroon (Bogosian, Bellemare), 34. Kučerov (Palát, Rutta), 45. Stamkos (Palát, Rutta), 60. Palát – 57. Panarin (Vatrano, Kreider). Brankári: Vasilevskij - Šesťorkin, strely na bránku: 31:35, 19.092 divákov
/stav série: 2:2/

Slovák v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay) 20:45 0 0 0 0 0 0
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/